CRNOGORSKI POLICAJAC ŠOKIRAO MUAMERA ZUKORLIĆA: Kad mu je ovo rekao, svi iz TRI DŽIPA SU IZAŠLI NAPOLJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Atlas TV Montenegro

bliski susret s muftijom

CRNOGORSKI POLICAJAC ŠOKIRAO MUAMERA ZUKORLIĆA: Kad mu je ovo rekao, svi iz TRI DŽIPA SU IZAŠLI NAPOLJE! (VIDEO)

- Ja vidim da me shvataju kao laika... U jednom trenutku se stvara situacija da ja pokažem znanje - priča Milo Šćekić
Objavljeno:

Policajac iz Kolašina Milo Šćekić radi u obezbeđenju zgrade tamošnjeg Osnovnog suda, pročitao je više od 3.000 knjiga, neke čak i više desetina puta. Šćekić kaže da zna Kuran napamet.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pogledajte na ovom snimku od 51: 50 kako Milo Šćekić citira Kuran, i priča o susretu sa Muamerom Zukorlićem.

- U Kolašinu sam mu prišao da se upoznamo. Predstavio sam se, on se predstavio "Muftija Zukorlić". Ja sam rekao: "Reputacija odavno ide daleko ispred vas!" Razgovor ide u dva pravca: jedan o moralnoj propasti našeg vremena a drugi je, uvek, o novcu na neki način. Ja vidim da me shvataju kao laika po pitanju islamske religiozne literature. U jednom trenutku se stvara situacija da ja pokažem to znanje.

- Kažem: - Za u časnom Kuranu u suri Al-bekare, u 275. ajetu ne stoji "Oni koji se kamatom bave dići će se kao što će se doći onaj koga je šejtan dodirom izbezumio." Zato što su govorili "kamata je isto što i trgovina", a Alah je zabranio kamatu a dozvolio trgovinu. On uništava kamatu, a unapređuje milosrđe.

Tu je bio tri džipa. Oni su svi izašli, i obezbeđenje i profesori iz mederese. Gledaju u mene - čudo! Pitaju: "Jesi ti čuo koliki je greh kod muslimana kada se zakida na merenju?". Kažem jesam. U 83. suri je zapisano "U ime Alaha svemilosnog, teško onima koji pri merenju zakidaju, koji punu meru uzimaju kad od drugih kupuju, a kad drugima mere na litar ili na kantar zakidaju".

Mislili su da je skrivena kamera. Ja sve citiram... U jednom trenutuku, oni svi stoje oko mene, pitaju me ko sam. Ja kažem policajac.

Kažu, "Neverovatno je tvoje znanje. Pa ti čitav časni Kuran znaš napamet." Ti kad umreš tvoja će duša odmah u Dženet na hiret. Kažem "Ja sam pravoslavac, ja nisam musliman!" Onda kaže mufitja: "Izaberi auto koji želiš, biće tvoj odmah!" ja neću, naravno.

Milo mi je što sam ga upoznao, jako mi je drago!

(Espreso.co.rs / Sandzaklive)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.