PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U BERANE: Okupio se veliki broj vernika
Patrijarh Porfirije, Foto: Printscreen/RTS

doček

PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U BERANE: Okupio se veliki broj vernika

Ispred manastira se okupio veliki broj vernika

Objavljeno: 17:17h

Građani Berana dočekuju patrijarha sprskog gospodina Porfirija koji će sutra u manastiru Đurđevi Stupovi ustoličiti episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija.

Kako javljaju reporteri "Novosti" ispred manastira se okupio veliki broj vernika, narod pristiže sa trobojkama uz povike "Kosovo je srce Srbije". Oko manastira su raspoređene bezbednosne snage.

Patrijarh Porfirije je upravo stigao u manastir Đurđevi Stupovi.

Tačno u 17 časova oglasila su se zvona manastira Đurđevi Stupovi, a svakog trenutka se očekuje dolazak patrijarha Porfirija.

Polako pristižu čelnici i funkcioneri Demokratskog fronta, kao i poslanici NSD. Stigao je ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović, Slaven Radunović, Jelena Božović, Jovan Vučurović, Dejan Đurović. Takođe, stigao je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević.

Oko 16:30 minuta stigao je episkop Metodije. Nešto pre 17 časova u manastir Đurđevi Stupovi došao je i vladika mileševski Atanasije.

Od ranog jutra se na Bogavskom brdu kod Berana obnavlja najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen je krst visine 15 metara, sve u čast prve posete patrijarha Porfirija Beranama.

Na tom mestu je postojao krst koji je verujući narod Berana sastavio za vreme litija koje su organizovane u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Ispred manastira Đurđevi Stupovi podignut je plakat sa likom prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.