Đukanović napušta državne funkcije, Marković premijer
Foto: Fonet, Beta

Kraj jedne ere?

Đukanović napušta državne funkcije, Marković premijer

Crnogorski premijer Milo Đukanović napušta državne funkcije, a njega će na funkciji premijera, ako DPS dobije mandat za sastav Vlade, zameniti Duško Marković.
Objavljeno: 08:17h

Glavni odbor DPS će odlučiti o predlogu stranačakog Predsedništva da Marković bude kandidat za mandatara nove crnogorske vlade, nakon parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kandidaturu Markovića Predsedništvo je utvrdilo na sinoćnoj sednici i to nije iznenadilo crnogorsku javnost, iako se Đukanović tokom predizborne kampanje, a ni ranije, nije izjašnjavao o svojoj državničkoj karijeri.

Na scenu iz kog filma vas podseća Milo Đukanović? (FOTO)​​​​​​​ Đukanović je ranije dva puta napuštao premijersku funkciju, ali se i vraćao, kako je tada objašnjavano, zbog političkih potreba, jer se ocenjivalo da je njegovo iskustvo i dalje nezaobilazno u važnim državnim poslovima. Ovaj put, nema sumnje, Đukanović odlazi sa državnih funkcija, mada ima mišljenja da bi on mogao biti kandidat za predsednika Crne Gore, na predsedničkim iz borima 2018.godine. Marković je rođen 6. jula 1958. godine u Mojkovcu. Završio je pravni fakultet, a radnu karijeru započeo je u rodnom gradu, gde je bio i predsednik Skupštine opštine Mojkovac.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.