NAJVIŠE GOSTIJU DOLAZI IZ SRBIJE I BIH: U Crnoj Gori 87 odsto turističkog prometa iz 2019. godine!
Crna Gora, ilustracija, Foto: Rina

dobra sezona

NAJVIŠE GOSTIJU DOLAZI IZ SRBIJE I BIH: U Crnoj Gori 87 odsto turističkog prometa iz 2019. godine!

Najveći broj gostiju, oko 151.000, boravi u privatnom smeštaju gde je popunjenost na nivou od 87 odsto

Objavljeno:

U Crnoj Gori boravi oko 192.000 turista, što je 87 odsto ostvarenog turističkog prometa iz 2019. u ovom periodu, izjavila je v.d. pomoćnika direktora Nacionalne turističke organizacije (NTO) Aleksandra Maksimović.

Najviše gostiju, kako je danas rekla, dolazi iz zemalja regiona, na prvom mestu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i iz drugih susednih zemalja.

"Kada je reč o strukturi inostranih turista, pored regiona imamo značajniji broj dolazaka sa tržišta Poljske, Ukrajine, Kazahstana i Izraela, a dobra poseta beleži se i sa tržišta UAE. Sve je veći broj gostiju koji nam dolazi iz Nemačke, Švajcarske, Luksemburga i Turske", rekla je Maksimović medijima.

Sve primorske opštine, kako je rekla, beleže dobru popunjenost gotovo na nivou uporednog perioda 2019.

"Po ukupnom broju turista prednjače Budva koja ima oko 69.000 turista, Ulcinj 46.000 i na trećem mestu po posećenosti trenutno je Herceg Novi sa okvirno 33.000 turista. U opštini Bar imamo premašen promet iz 2019. godine, a popunjenost na zadovoljavajućem nivou beleže i planinski centri", kazala je ona.

Najveći broj gostiju, oko 151.000, boravi u privatnom smeštaju gde je popunjenost na nivou od 87 odsto.

"Imamo i izuzetno dobru popunjenost hotelskih kapaciteta, i ostavrenje od 95 odsto u poredjenju sa istim danom 2019. godine", dodaje ona.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.