ZAPAD O IZBORIMA U CG: Rekordna izlaznost, zapaljiva atmosfera!
Foto: Fonet

pod budnim okom

ZAPAD O IZBORIMA U CG: Rekordna izlaznost, zapaljiva atmosfera!

Crnogorci su izašli u rekordnom broju na birališta u situaciji kada su, prema tvrdnjama, partijski i medijski veb sajtovi bili hakovani, na nekim glasačkim mestima izbilo nasilje, a grupa sprskih državljana uhapšena pod optužbom da su planirali oružane napade na državne institucije i funkcionere
Objavljeno: 07:15h

Zapadne agencije javljaju da delimično prebrojani glasovi na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, na kojima je odziv bio rekordan, ukazuju da je DPS osvojio najviše glasova, ali nedovoljno da samostalno formira vladu, zbog čega je posle napetih izbora duboko podeljena zemlja suočena sa teškim pregovorima o vladajućoj koaliciji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Demokratska partija socijalista (DPS) vodi na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, ali se čini da nema većinu u skupštini, što znači da će "prozapadnom premijeru Milu Djukanoviću biti potrebna koalicija da bi još produžio svojih 25 godina na vlasti", ocenjuje Rojters.

Komandant Žandarmerije planirao državni udar? Bata Dikić hteo da hapsi Mila posle izbora?! (FOTO)

"Crnogorci su izašli u rekordnom broju na birališta u situaciji kada su, prema tvrdnjama, partijski i medijski veb sajtovi bili hakovani, na nekim glasačkim mestima izbilo nasilje, a grupa sprskih državljana uhapšena pod optužbom da su planirali oružane napade na državne institucije i funkcionere", navodi Rojters.

Vanredna situacija: Ugašeni Viber i WhatsApp u Crnoj Gori!

I AP javlja da je vladajuća crnogorska partija je dobila najviše glasova prema nezvaničnim rezultatima, ali ne dovoljno da vlada sama ili da osigura zacrtani kurs prema NATO i drugim zapadnim institucijama.

Američka agencija prenosi da i vlada i opozicija tvrde da imaju dovoljno mandata da formiraju buduću vladu.

AFP javlja da "stranka crnogorskog veterana" Mila Đukanovića vodi u "zapaljivim izborima" tokom kojih su vlasti uhapsile 20 Srba i optužile ih da planiraju napade na biračka mesta.

Da podsetimo, juče su u Crnoj Gori održani parlamentarni izbori, a prema poslednjim podacima DPS Mila Đukanovića ima 41%, dok Demokratski front ima 20,4 procenta osvojenih glasova. Parlament Crne Gore ima 81 poslaničko mesto, a za formiranje vlade neophodan je 41 mandat.

Milu Đukanoviću će za formiranje vlasti biti potrebna podrška manjinskih stranaka i Socijaldemokratije, a možda im se priključi i neka od stranaka iz koalicije Ključ.

Kako Espreso ekskluzivno saznaje, novi premijer Crne Gore po svoj prilici biće potpredsednik DPS, Duško Marković!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.