Ćeraju se do Strazbura: Crnogorsko bratstvo tuži državu zbog otimačine zemlje!
Foto: Zorana Jevtić

Ne daju dedovinu!

Ćeraju se do Strazbura: Crnogorsko bratstvo tuži državu zbog otimačine zemlje!

- Nećemo dozvoliti da nam naše vekovno vlasništvo bude otrgnuto, kaže bratstvo Niklanović
Objavljeno:

Porodice iz bratstva Niklanović podnele su Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu predstavku protiv Crne Gore zbog toga što je opština Budva prevela 50.000 kvadratnih metara u Reževićima u opštinsku zemlju i prodala kiparskoj firmi, saopštio je advokatski tim 23 familije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Porodice bratstva Niklanović iz Crne Gore zatražile su u rešavanju tog imovinskog spora zaštitu vlasti SAD, Hrvatske, Slovenije i Srbije, odnosno zemalja čiji su državljani. - Kako smo iscrpeli sva pravna sredstva u Crnoj Gori, došli smo do odluke da podnesemo predstavku Evropskom sudu za ljudska prava. Nećemo dozvoliti da nam naše vekovno vlasništvo bude otrgnuto, navela je u saopštenju članica bratstva Niklanović Milica Mitrović.

foto: Wikipedia/CherryX

Kako je saopšteno, predstavka Sudu za ljudska prava u Strazburu podneta je nakon što je Ustavni sud Crne Gore odbacio žalbu oštećenih porodica u paralelnom predmetu o utvrđivanju ništavnosti ugovora o nepokretnosti, koji je opština Budva zaključila sa Danebrook Limited sa Kipra 25. jula 2006. U saopštenju se dodaje da je opština Budva bez ijednog pravno valjanog dokumenta prevela 50.000 kvadratnih metara zemlje u Reževićima u opštinsko vlasništvo i prodala kiparskoj firmi, a da Niklanovići nisu dobili odgovore ni od jedne nadležne institucije u Crnoj Gori povodom svog slučaja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.