17 LISTA, A 1 ČOVEK SE PITA ZA SVE: Ko sve pokušava da obori Mila i da li će im uspeti? (VIDEO)
Foto: Profimedia

đetići biraju u nedelju

17 LISTA, A 1 ČOVEK SE PITA ZA SVE: Ko sve pokušava da obori Mila i da li će im uspeti? (VIDEO)

Ili mi ili Milo, to je glavna linija podele pred izbore koje će odlučiti da li će Đukanović ostati bez većine nakon 25 godina na vlasti
Objavljeno:

"Crna Gora nema mira dok je Mila i Momira", glasio je slogan skovan pre dvadesetak godina u susednoj nam državi. Momir (Bulatović) se odavno povukao iz političkog života, te je uvećao šanse za čitavih 50% da se nešto promeni u nekada sastavnom delu Jugoslavije. No, ni posle dve decenije ništa nije drugačije. Razlog je što je drugih 50%, alijas Milo Đukanović, odlučio je da ostane na vlasti. Čini se, zauvek.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon 25 godina na vlasti, gde su se menjali samo nazivi funkcija, vladar Crne Gore dočekuje nove parlamentarne izbore, 10. od uvođenja višestranačja.

Godina iza njega bila je prilično turbulentna: protesti opozicije protiv zvanične vlasti i NATO integracija, žestoki okršaji sa policijom, kao i rekonstrukcija kabineta. No, Milo je sve to podneo stoički. Štaviše, pozivnica Severnoatlantske alijanse za članstvo došla mu je kao kec na jedanaest da je njegova politika bila ispravna.

foto: Reuters

Osim opozicije, Đukanoviću su tokom mandata problem pravili i saveznici, te se DPS, posle razlaza sa SDP-om i formiranja prelazne Vlade, odlučio za samostalan nastup na izborima (prvi put od 1996. i kraja koalicije Evropska Crna Gora).

U vladajućoj partiji tvrde da opozicija više nema razloga da bilo šta prigovara.

- Ovo je najčistiji i najbolji birački spisak, ne u regionu nego i u Evropi!, kaže Duško Marković, zamenik predsednika DPS-a.

Pred glasače DPS izlazi sa suverenističkom platformom, pričom o novim ekonomskim merama i snažnom zalaganju za NATO integracije. Slogan ove liste glasi "Sigurnim korakom".

Primetno je da je u nastupu DPS-a premijer gurnut u prvi plan, a da drugih funkcionera u kampanji gotovo da i nema. Nedostatak kadrova? Želja da se pokaže da Đukanović može sam protiv svih? Da se sklone sa svetla kompromitovani političari? Verovatno od svega po malo...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.