TUŽILAŠTVO CRNE GORE ISPITUJE NAVODE O ODAVANJU TAJNIH PODATAKA: Krivokapić stao u zaštitu Dejana Vukšića!
Dejan Vukšić, Foto: Printscreen/Youtube

PODGORICA

TUŽILAŠTVO CRNE GORE ISPITUJE NAVODE O ODAVANJU TAJNIH PODATAKA: Krivokapić stao u zaštitu Dejana Vukšića!

Da je Vukšić objavio tajne podatke na sednici Odbora potvrdio je i potpredsednik vlade i koordinaror svih službi bezbednosti Dritan Abazović

Objavljeno:

Više državno tužilaštvo u Podgorici ispituje da li je u slučaju navoda da je v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost odao tajne podatke, potvrđeno je iz tog tužilaštva.

Poslanici vlasti i opozicije, ali i potpredsednik vlade saopštili su da je na sednici Odbora za bezbednost odao tajne podatke koji se odnose na obaveštajnu agenciju jedne od članica NATO-a.

U njegovu zaštitu je, međutim, stao premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je u javnom obraćanju tražio da se protiv poslanika koji su javnosti saopštili da je Vukšić odao tajne podatke podnese krivična prijava, navodeći da je šef ANB-a nepravedno optužen.

On je rekao da Vukšić nije otkrio podatke dobijene od NATO-a, već da se radi o internom dokumentu Agencije.

Poslanici opozicije Raško Konjević i Predrag Bošković, ali i poslanik vladajućeg Demokratskog fronta Nebojša Medojević, saopštili su da je Vukšić na sednici Odbora odao tajne podatke i time kompromitovao ceo bezbednosni sektor.

Oni, međutim, u zvaničnim izjavama nisu saopštili o čemu se tačno radi osim da je reč o tajnim podacima jedne obaveštajne službe članice NATO-a. Pojedini mediji su, medjutim, objavili više detalja.

Da je Vukšić objavio tajne podatke na sednici Odbora potvrdio je i potpredsednik vlade i koordinaror svih službi bezbednosti Dritan Abazović koji je novinarima rekao da će s njim razgovarati o tom "propustu".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.