Šta je Balkanska kozačka vojska,  zašto je u Kotoru, i šta oni u stvari hoće? (VIDEO)
Foto: Printskrin/Youtube

Ko su sad pa ovi?

Šta je Balkanska kozačka vojska, zašto je u Kotoru, i šta oni u stvari hoće? (VIDEO)

Za vrhovnog atamana Balkanske kozačke vojske jednoglasno je izabran kozački general Viktor Vladimirovič Zaplatin
Objavljeno: 08:17h

Veliku pažnju javnosti u Kotoru izazvalo je formiranje Balkanske kozačke vojske. Šta je zapravo dotična jedinica i kakva je bila atmosfera u Kotoru, pita Sputnjik.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon liturgije i obilaska mesta gde je početkom 19. veka bio ruski konzulat, svečano postrojeni kozaci i „Noćni vukovi“ pošli su u riznicu Srpske pravoslavne crkve, gde ih je pozdravio domaćin, arhijerejski namesnik bokokotorski protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić.

A posle svečanog, radni deo „kozačkog kruga“ počeo je predavanjem raporta atamanu Viktoru Vladimiroviču Zaplatinu, nakon čega je zastavni vod svečano uneo zastave Rusije, Crne Gore i Srbije, koje su kasnije postavljene uz zastave drugih balkanskih zemalja, prenosi portal „IN4s“. Za vrhovnog atamana Balkanske kozačke vojske jednoglasno je izabran kozački general Viktor Vladimirovič Zaplatin. On je pozdravio prisutne, kazavši da je predstavnik Ruske Federacije koji već 16 godina radi u Srbiji. „Ako se uspavamo, nećemo postići mir. Rat se dešava. On ne mora biti vođen. Mnogo smo izginuli u prošlim ratovima. Rusija je mnogo izgubila, ali niko nije mogao pretpostaviti da će na teritoriji bivšeg SSSR-a doći do rata među braćom — Rusima i Ukrajincima. Srbi nikad neće biti naši neprijatelji“, poručio je između ostalog Zaplatin. Kozački pukovnik (ataman Crne Gore) Slobodan Pejović, koji je danas izabran za zamenika vrhovnog atamana Balkanske kozačke vojske, podsetio je na veze sa ruskim narodom, posebno u poslednjih 300 godina.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.