Ova Crnogorka je postala bog na ratištu Sirije! (VIDEO)
Foto: preentscreen/ youtube/

SUMNJE I ISPITIVANJA

Ova Crnogorka je postala bog na ratištu Sirije! (VIDEO)

Uhapšeni sirijski borac Hamid Beharović crnogorskim tajnim agentima ispričao je da ga je u tu državu odveo Podgoričanin Mirza Haklaj, “čija je žena sada bog na ratištu”
Objavljeno:

lcinjanin Beharović uhapšen je u četvrtak na podgoričkom aerodromu, zajedno sa suprugom i maloletnom kćerkom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni su stigli iz Turske, a informaciju da će sleteti na podgorički aerodrom crnogorskim bezbednosnim službama javile su kolege iz te države. Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, Beharović je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ratu u Siriji.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo - učešće u stranim oružanim formacijama.

Navodno, bio je pod lupom Agencije za nacionalnu bezbjednost, čiji su agenti pratili njegovo kretanje. Nakon što su mu stavljene lisice na ruke, pripadnici tajne službe obavili su razgovor sa Beharovićem.

Beharović je navodno inspektorima rekao da je supruga Mirze Haklaja, Almina “sada glavna u tim krugovim”. Inače Podgoričanin Mirza Haklaj je poginuo u Siriji. Vest o njegovoj pogibiji objavljena je u februaru prošle godine, ali do juna iste godine nije potvrđena.

Tada se javnosti obratila njegova porodica i potvrdila da je Mirza stradao. Haklaj je bio jedan od aktera snimka ISIL-a na kojem su upućene prijetnje balkanskim državama Podgoričanin i njegova supruga, iako su ispitivani zasebno, inspektorima su ispričali identičnu priču da su u Siriju otišli zbog nemaštine.

- Rekao je da je bio dužan 7.000 evra za struju, da su živeli u nemaštini i da mu je Mirza Haklaj obećao novac i bonuse, ali da ništa nije dobio jer je 'čekao da bude uveden u rat'. Isto je ispričala i njegova supruga, zbog toga verujemo da su instruirani šta da kažu -, kazao je izvor.

- Tvrdio je da je namjeravao da se javi policiji čim dođe u Crnu Goru i da im objasni da nije ratovao. Navodno, vratio se kada je shvatio da od njegovog angažmana nema ništa -, kazao sagovornik.

(Espreso.co.rs / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.