NOVE INFORMACIJE O SLUČAJU ABU DABI U CRNOJ GORI: Klupko se odmotava.....
Crna Gora, Foto: Youtube printscreen

objasnio

NOVE INFORMACIJE O SLUČAJU ABU DABI U CRNOJ GORI: Klupko se odmotava.....

Stijović je, između ostalog, saopštio da nema problem sa tim da se skine oznaka tajnosti sa svih dokumenata, jer, kako je rekao, javnost ima pravo da zna

Objavljeno:

Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede predalo je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju u vezi sa Programom podrške Abu Dabi fonda za razvoj poljopriovrede, izjavio je danas ministar Aleksandar Stijović.

Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i nenamenski trošli sredstava ovog fonda prošle sedmice su u Podgorici saslušani predsednik Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, procenitelj Milan Adžić, kao i bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović.

Stijović je na konferenciji za novinare konstatovao da je puno ugovora "pod lupom resora na čijem je čelu" i najavio da će uskoro izaći sa novim podacima.

Ukaazao je da postoje mnogo nelogičnosti u vezi sa tim fondom.

"Svaka kompanija potrošila je sav novac koji joj je dodijeljen, neki čak i više od toga, ali su to pravdavli sopstvenim učešćem", rekao je Stijović, preneo je portal RTCG.

Stijović je, između ostalog, saopštio da nema problem sa tim da se skine oznaka tajnosti sa svih dokumenata, jer, kako je rekao, javnost ima pravo da zna.

Rekao je i da nisu svi krajnji korisnici ispunjavali uslovi za dobijanje kredita, što je, kako je naveo, predmet istraživanja Tužilaštva.

Komentarisao je i ocene direktora "Vektre Jakić" Dragana Brkovića, da je u slučaju njegove kompanije urađeno sve u skladu sa zakonom.

Stijović je saopštio i da je pozvao bivše ministre Simovića i Ivanovića na tv sučeljavanje.

"Bili su ministri 12 godina, a ja sam ministar dva meseca. Imam konkretna pitanja koja želim da im postavim. Ja sam na raspolaganju", rekao je ministar.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.