USTAVNI SUD CRNE GORE GRMI, OGLASIO SE O NEIZVESNOJ PRESUDI MILANU KNEŽEVIČU: Proces završio, kažu, NEZAKONITO!
Knežević, Foto: Facebook printscreen

crna gora

USTAVNI SUD CRNE GORE GRMI, OGLASIO SE O NEIZVESNOJ PRESUDI MILANU KNEŽEVIČU: Proces završio, kažu, NEZAKONITO!

Knežević nezakonito osuđen, obrazložio je Ustavni sud

Objavljeno: 15:53h

Ustavni sud Crne Gore utvrdio je da je poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću povređeno pravo na pravično suđenje kada je osuđen za nasilničko ponašanje u Skupštini.

Knežević je bio u kućnom pritvoru i nosio nanogicu, jer su podgorički Osnovni, a zatim i Viši sud presudili četiri meseca kazne zbog nasilničkog ponašanja prema poslanicima DPS-a u holu Skupštine 2017. godine.

On i nekoliko poslanika DF-a, su prema presudi, nasrtali i vređali poslanike DPS.

Incident se desio nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva koje ih je tada optužilo za organizovanje kriminalne organizacije i pokušaj terorističkog napada 16. oktobra 2016.

Ustavni sud juče je jednoglasno prihvatio ustavnu žalbu koju je za Kneževića uložio advokat Goran Rodić, pišu podgoriči Vijesti.

Utvrđeno je da je presudama Višeg i Osnovnog suda u Podgorici Kneževiću povređeno pravo iz Evropske konvencije za ljudska prava, kojom se garantuje pravilno suđenje.

Sud je prihvatio navode advokata, između ostalog, da krivično delo nasilničkog ponašanja podrazumeva uznemirenje javnosti - kojih u ovom slučaju nije bilo.

Takođe i da se ono desilo na javnom prostoru, što hol Skupštine nije, kako se navodi, jer postoje pravila na osnovu kojih se može ući u parlament.

Sudija izvjestilac u ovom predmetu bio je Miodrag lličković i ovo je jedan od retkih presedana da Ustavni sud donosi jednogasnu odluku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.