NE MIRI SE SA PORAZOM: Milo pravi TAJNU VLADU U SENCI, okružio se LJUDIMA OD POVERENJA!
Milo Đukanović, Foto: Youtube printscreen/DPS Crne Gore

u crnoj gori opet burno

NE MIRI SE SA PORAZOM: Milo pravi TAJNU VLADU U SENCI, okružio se LJUDIMA OD POVERENJA!

Novi izazov za Kivokapićevu vlast

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović u svom kabinetu pravi Vladu u senci, jer će na pozicijama savetnika imati 10 odanih saradnika, saznaje BORBA.

Na zaključak da će u Đukanovićevom kabinetu biti, jedna vrsta Vlade u senci, ukazuju imenovanja na savetnička mesta, odnosno, broj njegovih savetnika koji je predviđen Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji službe predsednika.

U kabinetu predsednika Đukanovića trenutno su ostala upražnjena samo dva mesta za poziciju savetnika. Prema Pravilniku, predviđeno je zapošljavanje ukupno 33 službenika, od čega 10 savetnika.

Vlada Zdravka Krivokapića trenutno broji 12 ministara i jednog potpredsednika, a tu funkciju pokriva lider URE Dritan Abazović.

Gomilanjem broja savetnika iz raznih oblasti, Đukanović, oko sebe pravi tim svojih ljudi, što bi mogao biti pandan sadašnjoj Vladi.

Među poslednjim u službu Đukanovića kao savetnici zaposleni su bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović i Nataša Pešić, nekadašnja generalna sekretarka u vladi Duška Markovića.

Veljović je savetnik Đukanovića za odbranu i bezbednost, a Pešić za saradnju sa državnim organima.

Pored njih, savetnici Đukanovića su Andrijana Marković, koja pokriva odnose sa javnošću, dr Amer Halilović savetnik je predsednika za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja je Boris Bastijančić, o ekonomskim pitanjima Đukanovića savjetuje Petar Ivanović, savetnica za spoljnu politiku je Tamara Brajović, za identitetska pitanja Radojka Rutović.

Milo Đukanović je i predsednik Demokratske partije socijalista (DPS), a u istoj partiji su i njegovi savetnici Ivanović i Pešić, kao i generalni sekretar u službi predsednika Slavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice.

Đukanović je za šefa države izabran na izborima 2018. godine. Po polaganju predsedničke zakletve, u njegovom kabinetu bili su samo Milan Roćen – kao glavni savetnik predsednika i Andrijana Marković koja je još tada imenovana za Đukanovićevu savetnicu za odnose sa javnošću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/borba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.