KRIVOKAPIĆ IPAK OSTAVLJA MILU MAJBAH?! Potpuni obrt u Crnoj Gori, Đukanoviću ostaje čedo od 650.000 EVRA!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

LUKSUZNA "IGRAČKA"

KRIVOKAPIĆ IPAK OSTAVLJA MILU MAJBAH?! Potpuni obrt u Crnoj Gori, Đukanoviću ostaje čedo od 650.000 EVRA!

Vlada Crne Gore sa Zdravkom Krivokapićem na čelu nije pokrenula proceduru za oduzimanje i prodaju dva luksuzna automobila „majbah“

Objavljeno:

I pored očekivanja da će nova vlada do kraja decembra krenuti u proceduru oduzimanja i prodaje dva luksuzna automobila koji vrede oko 1,3 miliona evra, od toga, po svemu sudeći, nema ništa

Vlada Crne Gore sa Zdravkom Krivokapićem na čelu nije pokrenula proceduru za oduzimanje i prodaju dva luksuzna automobila „majbah“ - onog koji vozi Milo Đukanović i službenog automobila bivšeg premijera Duška Markovića, iako se očekivalo da to učine do Nove godine. Prema oceni njihovih koalicionih partnera, sva je prilika da će Đukanoviću ipak ostati luksuzna „igračka“.

Više ne spominje

Uoči izbora u Crnoj Gori, ceo blok oko Krivokapića se kleo da će po dolasku na vlast oduzeti i prodati ove automobile, ali situacija na terenu je pokazala da su se građani uludo radovali - Đukanoviću ostaje njegovo čedo od 650.000 evra, dok drugi „majbah“ trenutno niko ne vozi.

Marko Kovačević, poslanik Demokratskog fronta u skupštini Crne Gore, kaže da o prodaji „majbaha“ kog koristi Đukanović više niko i ne priča.

- Krivokapić je o tim automobilima pričao u kampanji, ali i kad je prvi dan dolazio u vladu pomenuo je da on, eto, nije došao „majbahom“, već taksijem. Krivokapić je dao obećanje, on je preuzeo na sebe da ih proda. Sad ispada da ih je ipak ostavio Milu. Mada dobro, ima još četiri godine da ih proda, možda ih malo i provoza - kaže Kovačević za Kurir.

Luksuz na račun građana

Prema rečima poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića, treba očekivati da, u trenutku kada se država zadužuje, vlada proda sva luksuzna vozila, uključujući i pomenute „majbahe“.

- U trenutku kada smo se dodatno zadužili 750 miliona evra očekujem da sva luksuzna vozila, uključujući i predsednički i premijerski „majbah“, budu prodata. Crna Gora nema mogućnost da više nijedan cent uludo potroši, a ta dva „majbaha“ su svakako poslednji stadijum rasipništva koji je prethodna vlada ostavila u amanet poreskim obveznicima - poručio je Knežević u razgovoru za naš list.

Podsetimo, plan je bio da se do Nove godine, odnosno do kraja decembra, počne sa realizacijom predizbornog obećanja o prodaji dva skupocena automobila, čija je vrednost pojedinačno oko 650.000 evra, odnosno 1.300.000 evra zajedno.

Jedno vozilo je namenjeno predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, a drugog je dužio Duško Marković dok je bio na funkciji premijera. Krivokapić se ne vozi u ovom automobilu.

Težak gaf u komunikaciji sa BiH Abazović se pravdao lažnom Komšiću

Dritan Abazović
foto: Printscreen

Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske, otkrila je da joj je Krivokapić u telefonskom razgovoru uputio čestitke povodom Dana RS 9. januara. Odmah su usledile kritike da Krivokapić ne poštuje BIH, a onda je iz premijerovog kabineta potom saopšteno da zvanične čestitike nije bilo.

- To je bio privatan razgovor premijera sa Cvijanovićevom - navedeno je u saopštenju.

I dok su crnogorski mediji podsećali da je Ustavni sud BiH dva puta Dan RS proglasio neustavnim, potpredsednik vlade Dritan Abazović, očito u želji da spusti loptu, napisao je pokajnički tvit Željku Komšiću, hrvatskom članu Predsedništva BIH. Abazović je naveo da vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Međutim, ubrzo je stiglo obaveštenje iz Komšićevog kabineta da član Predsedništva BIH nema profil na ovoj društveno mreži, te da Abazović komunicira sa lažnim profilom.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.