NJEGOVO IME MNOGI NE SMEJU NI DA SPOMENU: Ko je Brano Mićunović, čovek koji je danas uhapšen u Budvi?
Brano Mićunović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

KO SAM JA

NJEGOVO IME MNOGI NE SMEJU NI DA SPOMENU: Ko je Brano Mićunović, čovek koji je danas uhapšen u Budvi?

Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, na do tada nezabilježen način, iz pištolja ubio ranjenog Kovačevića.

Objavljeno:

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović uhapšen je u Budvi, a prema prvim informacijama, sa Mićunovićem je uhapšeno još nekoliko ljudi i pronađena su dva pištolja.

Mićunović je priveden na saslušanje i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Nikšićanin Branislav–Brano Mićunović jedna je od najkontroverznijih ličnosti u Crnoj Gori, za čije se ime vežu mnogi poslovi, a najčešće oni s druge strane zakona.

Samozvani poznavaoci društvenih prilika u Crnoj Gori Mićunovića označavaju kao gospodara Crne Gore koji ima svoju „vojsku”. Tvrde ja opasan, da se bez njegovog odobrenja ne može završiti nijedan ozbiljniji posao iz sive zone i da njegovo ime ne treba ni pominjati, jer u Crnoj Gori sada „nema kralja nema Tita, sad se ođe Brano pita”.

Međutim, oni koji Mićunovića, kako ističu, zasigurno poznaju tvrde da se radi o čoveku koji samo gleda svoja posla i pokušava da se legalno bavi biznisom.

Pored brojnih spekulacija, zvanično nije dokazano da je Mićunović, „hrabri sin Crne Gore”, niti da je na čelu neke mafijaške organizacije na ovim prostorima. Činjenica je ipak da je njegovo ime decenijama obavijeno velom misterije, da se retko pojavljuje u javnosti, okružen je telohraniteljima, i, kako neki tvrde, upravo u tome leži njegova moć.

Oslobođen je, zajedno sa svojim prijateljem Zdravkom Lopušinom, optužbi da je oktobra 2000. godine ispred podgoričkog Kliničkog centra ubio Nikšićanina Radovana Kovačevića, teško ranjenog u prethodnoj pucnjavi u kojoj je poginuo Cetinjanin Petko Pešukić.

Mićunović je bio vlasnik kockarnice u hotelu „Podgorica”, gde je izbila krvava svađa. Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, na do tada nezabilježen način, iz pištolja ubio ranjenog Kovačevića.

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.