DRITANOV NASTUP PREPLAVIO INTERNET: U skupštini govorio o Srbima i Albancima, a svi se smeju OVOJ REAKCIJI (VIDEO)
U skupštini govorio o Srbima i Albancima, Foto: Printscreen

SVI BRUJE O OVOME

DRITANOV NASTUP PREPLAVIO INTERNET: U skupštini govorio o Srbima i Albancima, a svi se smeju OVOJ REAKCIJI (VIDEO)

On je, tokom dvodnevne sednice, koja je kulminirala izvorom nove vlade sinoć, govorio o odnosu Srba i Albanaca

Objavljeno:

Za nama je buran dan u crnogorskoj skupštini u kome je izborom nove vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, posle 30 godina i zvanično smenjen DPS MIla Đukanovića.

Brunim scenama, prepirkama i okršajima doprineo je i vođa koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović koji nije propuštao priliku da odreaguje na prozivke od strane poslanika DPS-a. Na kraju, je njegov nastup u skupštini postao predmet šale na Internetu, a sam Abazović - mim.

On je, tokom dvodnevne sednice, koja je kulminirala izvorom nove vlade sinoć, govorio o odnosu Srba i Albanaca, etničkoj pripadnosti i saradnji, odnosima sa Srbijom, dugovima koje je ostavio režim DPS-a... Isečci njegovih govora preplavili su društvene mreže.

- Spaljena zemlja nije neko kodno ime, već ime za državnu pljačku koju ste vršili 30 godina! Poštovani građani Crne Gore, mi vladu preuzimamo sa 600 miliona evra nedostajućih sredstava za 2021. godinu i sa četiri milijarde evra duga! Sa četiri milijarde evra duga nam ostavljate zemlju i pričate da nije spržena, dok se vaši funkcioneri bahate u vilama od po nekoliko destina miliona evra! Šta vi mislite!? Je l' vi mislite da mi možemo da pređemo preko toga tek tako!? - izdeklamovao je Abazović u dahu uz veoma dramatičnu gestikulaciju.

Abazović se osvrnuo i na pomen "jednonacionalne vlade" od strane poslanika DPS-a.

- Sram vas bilo! Pa ja nisam etnički ni Srbin ni Crnogorac - rekao je Abazović koji je po nacionalnosti Albanac.

On je istakao da "ne mogu da se broje krvna zrnca" u skupštini ili bilo gde.

- Vi hoćete da nas svađate!? Da objasnite kulturnu matricu da neko ko je Albanac ne može da sarađuje sa Srbima!? Može! Šta je problem!? Ovo je zajednička država! - rekao je Abazović.

Dodao je i da želi da gradi najbolje međususedske odnose sa Srbijom.

- Što se tiče odnosa sa Srbijom - krenućemo od nule. Nova vlada treba da gradi nove odnose. Sa svim državama u regionu treba da gradimo najbolju moguću saradnju - naglasio je.

Govorio je glasno i na momente uznemireno, taman toliko da je jedna od opaski na njegov račun od strane poslanika DPS bila da Dritan "treba da popije lek za smirenje". Drugi poslanici su njegov nastup ocenili kao "buku i bes".

Baš zbog takvog nastupa Abazović je na društvenim mrežama završio kao "mim" - odnosno kao šala.

Na tviteru je naime izdvojem trenutak u kome Dritanu kolege poslanici govore da se smiri, međutim on im zajapuren uzvraća rečima: "Nemojte mi govoriti da se smirim! Ja sam vrlo smiren i vrlo relaksiran".

Tviteraš je ovaj kratak snimak pretvorio u šalu pa je u opis iznad videa dodao: "Kad mi neki pošalju poruku da se smirim malo, da ne srbujem previše", aludirajući ironično na Dritanov emotivan nastup kao i na aktuleno pitanje u Crnoj Gori ko je prosrpski, a ko procrngorski orijentisan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.