DIVLJAJU TALASI NA ADI BOJANI: Sve se ruši, pucaju zidovi, prava KATASTROFA!
Katastrofa, Foto: Youtube printscreen

KATAKLIZMA

DIVLJAJU TALASI NA ADI BOJANI: Sve se ruši, pucaju zidovi, prava KATASTROFA!

Javni poziv za odabir izvođača radova za projekat hitnih intervencija radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom delu Ade Bojane raspisan je u četvrtak

Objavljeno: 05.12.2020. 12:26h
  • 1

Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP Ulcinjska rivijera.

Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj lininiji do mora. Pojedni bungalovi već su u vodi i pod uticajem talasa došlo je do vidnog oštećenja objekata, pucanja zidova i lomljenja osnovne konstrukcije.

Iz tog preduzeća u više navrata su upozorili da se već duži niz godina bore sa plimom i talasima, piše Dan.

“Ove godine smo ispred ugroženih objekata bacili na hiljade džakova sa peskom, postavili i veliko kamenje i učinili sve u skladu sa našim moguhnostima. Međutim, ovo je problem koji iziskuje uključenje državnih institucija. Održano je više sastanaka i postoje projekti koje je struka prosledila, ali čekajući procedure, na objektima je već pričinjena ogromna materijalna šteta”, izjavio je direktor preduzeća Bojan Ðakonović.

Javni poziv za odabir izvođača radova za projekat hitnih intervencija radova u cilju zaustavljanja erozije plaže, na zapadnom delu Ade Bojane raspisan je u četvrtak. Tender je raspisan po hitnom postupku, a Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom će za ovaj posao izdvojiti 50.000 eura.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media