MILOVCI SU SADA STVARNO OTIŠLI PREDALEKO, STRAŠNO JE! Šta je ovo, oni baš mrze Srbiju?
DPS, Foto: printscreen

marković

MILOVCI SU SADA STVARNO OTIŠLI PREDALEKO, STRAŠNO JE! Šta je ovo, oni baš mrze Srbiju?

Bilo je razoga da Božović bude proteran ranije, naveo Marković

Objavljeno:

Odlazeći premijer Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku, kako je rekao, snažnih ataka na crnogorski identitet, njenu nezavisnost i građanski karakter.

Kao primer je naveo izjavu proteranog srpskog ambasadora Vladimira Božovića koji, kako kaže, podsticao "negativno vekovno nasleđe da je 1918. godina ustvari godina oslobođenja, a ne okupacije".

"Nije to samo stav neodgovornog i bahatog ambasadora, nego očigledno zajednički stav vlasti u Srbiji", rekao je Marković.

Dostojanstvo države se, dodao je, ne može se staviti pod tepih zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja.

"Uradili smo posao koji nam pripada, reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i u skladu s Ustavom", rekao je Marković za TVCG, preneo je portal RTCG.

Rekao je i da je Božović više puta pozivan u MVP, kao i da je bilo razloga da on i ranije bude proglašen za personu non grata, ali da su vodili računa o regionalnim odnosima i pokušaju očuvanja stabilnih odnosa između Srbije i Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.