ŠOKANTNO SAZNANJE! Crnogorska policija otkrila ko stoji iza ubistva vođe škaljarskog klana!
Policija, Foto: Print Screen Youtube

UBSTVO

ŠOKANTNO SAZNANJE! Crnogorska policija otkrila ko stoji iza ubistva vođe škaljarskog klana!

etiri meseca nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, "škaljarci" su pokušali u Kijevu da ubiju vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, ali je on uspeo da im umakne.

Objavljeno: 24.11.2020. 22:08h

Crnogorski istražitelji došli su do operativnih saznanja da iza ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) iz Kotora i njegovih saradnika Stevana Stamatovića (43), te Alana Kožara i njegovog prijatelja Damira Hadžića stoji nekolicina članova navijačke grupe FK Rad iz Beograda.

Kako prenosi crnogorska "Pobjeda", radi se o navijačima starosti između 20 i 27 godina, koje su angažovali "kavčani" za više surovih likvidacija suparničke grupe iz Kotora.

Navodno, ova ekipa odgovorna je i za nekoliko otmica bezbednosno interesantnih osoba koje se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, a njihov identitet poznat je policiji.

Istražitelji više zemalja razmjenjuju informacije i pokušavaju da prikupe materijalne dokaze i rasvetle ubistva. Značajne informacije o ovim zločinima inspektori dobijaju iz podzemlja, gde vlada panika, jer odnedavno surovost egzekucija prelazi i najbrutalnije slike horor filmova, dok vođe oba klana pokušavaju da se izbore za prevlast u poslovima sa drogom.

Igor Dedović
Igor Dedovićfoto: Mup

Za samo šest meseci "škaljarci" su ostali bez glavnog čoveka - Dedovića i trojice njegovih najbližih saradnika. Sva četvorica stradala su u Grčkoj, a samo mali broj njih znao je gde se kriju. Tako su kriminalci i otkrili izdajnika, a kako se sumnja, oteli ga, najbrutalnije mučili, na kraju ubili, raskomadali telo i zakopali. Kako prenosi "Pobjeda" od dobro obaveštenih poznavalaca prilika u podzemlju, ovaj metod preuzeli su "kavčani" i počeli da otimaju "škaljarce", muče ih, sakate i delove tela skrivaju na različitim lokacijama. Najbrutalnije kazne rezervisane su za izdajnike iz njihovih redova. Četiri meseca nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, "škaljarci" su pokušali u Kijevu da ubiju vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, ali je on uspeo da im umakne.

Do novog modela ratovanja ova dva suprotstavljena klana došlo je nakon surove likvidacije Dedovića i Stamatovića 19. januara u Atini naočigled njihovih supruga i dece. Pola godine kasnije, u julu, ubijeni su, takođe, u Grčkoj Alan Kožar i Damir Hadžić.

Grčke vlasti povezale su ove dve likvidacije, ali pre istražitelja u podzemlju se već znalo ko je otkucao skrovišta "škaljaraca" suparničkoj grupi "kavčanima" i tako omogućio organizovanje i izvršenje dva teška zločina.

- Prema informacijama kojima raspolažu istražitelji, Damir Hadžić je ubrzo nakon ubistva Dedovića i Stamatovića došao do podatka da je jedan od izvršilaca zločina Novosađanin Ljubomir Lainović, koji je poslednji put viđen u Španiji i tada počinje novi krvavi obračun - navodi "Pobjeda", pozivajući se na srpske medije da je Lainović ubijen je u Španiji u brutalnoj egzekuciji.

Ko su Radovci?

Navijačka grupa fudbalskog kluba Rad zove se "United Force". Kako navode mediji, osnovana je 1987. godine, a važi za jednu od najaktivnijih ultradesničarskih navijačkih grupa na ovim prostorima. Tome u prilog govori i jedna od glavnih parola njihove grupe - "Sami protiv svih", koja je okačena na njihovoj tribini.

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media