OVAJ CRNOGORSKI POLITIČAR JE NAJBOGATIJI ČOVEK U DRŽAVI: Ima STANOVE, firme, njive, ŠUME... A NIJE Milo Đukanović!
U imovinskom kartonu je popisano detaljno svako vozilo, kamion, mašina... koje je kompanija kupovala i uglavnom su u pitanju "mercedes", "volvo", "man" i "scania", Foto: Printscreen/youtube/ Predsjednik Crne Gore

da li ga znate?

OVAJ CRNOGORSKI POLITIČAR JE NAJBOGATIJI ČOVEK U DRŽAVI: Ima STANOVE, firme, njive, ŠUME... A NIJE Milo Đukanović!

Stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, ali i građevinske mašine i druga operativa

Objavljeno:

Ako je suditi po onome što je naveo u imovinskom kartonu, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević najbogatiji je političar u Crnoj Gori.

Za razliku od političara u vrhu DPS-a koji su godinama unazad krili da su milioneri, skrivajući i imovinu i njeno poreklo, o čemu su mediji više puta pisali, a odnedavno i tajkuni progovorili, Carević je detaljno u svom najnovijem imovinskom kartonu predatom krajem oktobra Agenciji za antikorupciju popisao nekretnine milionske vrednosti koje poseduje u Budvi, rodnom selu Krimovici, Lastvi Grbaljskoj, Grahovu...

Stambeni i poslovni prostori, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, ali i građevinske mašine i druga operativa, samo su dio onoga što je prvi čovek Budve posjeduje lično ili njegova kompanija "Carinvest".

foto: PORTAL RADIO TELEVIZIJA BUDVA / YOUTUBE

Plata Carevića u fotelji predsednika Opštine je 1.567 evra, koju kako u prvom tako i u mandatu od janura 2019. donira u dobrotvorne svrhe građanima Budve koji su u teškom materijalnom stanju.

Prvi čovek Budve prijavio je da u gotovini ima 10 hiljada evra, a vlasnik je i džipa "mercedes GL310 CL", 2007. godište.

On je Agenciji za antikorupciju dostavio imovinski karton u kome je taksativno navedeno da je lično on ili preko svoje firme "Carinvest" vlasnik stotinjaka parcela od Budve, Kotora do Grahova u Nikšiću čija je ukupna povrišna više od 200 hiljada kvadrata.

Ogromnu imovinu Carević ima i preko svoje kompanije "Carinvest" čiji je stoodstotni vlasnik, dok je pre stupanja na dužnost gradonačelnika Budve, još u prvom mandatu u januaru 2019. mesto izvršnog direktora poverio starijem sinu Milanu.

Kompanija ima i desetak poslovnih prostora, stanova i garaža, magacina u Budvi, Krimovici i na Zlatiboru. Vlasnik je u Budvi poslovnih prostora od 57 i 116 kvadrata, garaža od 16,12 i 13 kvadrata, stanova od 54, 311 i 129 kvadrata, kao i stana od od 94 kvadrata na Zlatiboru, poslovnih zgrada u privredi od 233 i 111 kvadrata na lokalitetu Pod Bregove u kotorskoj opštini. Kompanija je vlasnik i ogromnog zemljišnog kompleksa u Grahovu u Nikšiću od 55 hiljada kvadrata.

Višemilionska imovina koju poseduje Carević je i u najsavremenijoj građevinskoj operativi njegove kompanije, koja se iz godinu u godinu osavremenjava.

U imovinskom kartonu je popisano detaljno svako vozilo, kamion, mašina... koje je kompanija kupovala i uglavnom su u pitanju "mercedes", "volvo", "man" i "scania".

Carević je na lokalnim izborima predvodio koaliciju Za budućnost Budve koja je nosila i njegovo ime i ostvario ubedljivu pobedu od 42 odsto glasova, i time porazio koaliciju okupljenu oko DPS-a koja je imala deset procenata glasova manje.

On je izabran za gradonačelnika Budve glasovima 14 odbornika njegove koalicije i šest odbornika Demokrata, a mandat mu je do 2024. godine.

Carević je nedavno dobio saglasnost od Ministarstva održivog razvoja i turizma, odnosno glavnog državnog arhitekte, na idejna rješenja za poslovne objekte na području katastarske opštine Lastva i Glavati, koje pripadaju Grblju.

Na tom području, u vlasništvu "Carinvest" je preko 5.000 metara kvadratnih livada, neplodne zemlje, pašnjaka sa poslovnim zgradama. Imovina je opterećena hipotekom na kredit od 1.350.000 eura.

I zemljište u Lastvi, gdje je Carević vlasnik preko 10.000 kvadrata, koje je kupio, opterećeno je sa dva kredita, zbog čega je stavljena zabrana otuđenja parcela.

Kredit od 600.000 evra uzet je na 60 mjeseci otplate, a krajnji rok otplate je 31. mart iduće godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.