POSLEDNJI UDARAC ZA SLABAŠNI DPS: Krivokapić poslao Mila u istoriju, Crna Gora jedva čeka decembar, RAZLOG JE VELIK
Dps demontiran, Foto: printscreen

demontirao mu stranku

POSLEDNJI UDARAC ZA SLABAŠNI DPS: Krivokapić poslao Mila u istoriju, Crna Gora jedva čeka decembar, RAZLOG JE VELIK

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su ranije pismo Krivokapiću u kome traže da precizno izvrši raspodelu resora

Objavljeno:

U Podgorici je održana sastanak mandara Zdravka Krivokapića sa šefovima poslaničkih grupa parlamentarne većine, a Slaven Radunović (DF) kaže da je dogovoreno demontiranje sistema kakav je imao DPS i način zapošljavanja kakav je imao DPS.

Radunović je kazao da će nova skupštinska većina "pristupiti zakonskom rešenju koje će omogućiti da rukovodeći kadrovi po upravama i institucijama, preduzećima i ministarstvima ispod nivoa državnog sekretara, ponovo prođu vrstu reizbora".

"Da se provere njihove reference i da uđu u takmičenje sa građanima koji imaju veštine i obrazovanje koje je potrebno za te pozicije", rekao je Radunović.

On je kazao da je to velika novost i da građani treba da zbog toga budu veoma zadovoljni.

"Stranke, i o tome smo se dogovorili, koje čine većinu će izabrati najbolje kadrove koje imaju i tražiće od njih da se prijave na konkurse i učestvuju paralelno sa svima ostalima koji to budu hteli i koji za to budu imali zakonsku mogućnost", rekao je Radunović novinarima, prenele su podgoričke Vijesti.

To je, dodao je, novina koja je obećana građanima i koja će biti ispunjena.

Na sastanak sa mandatarom bili su Radunović, Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Branka Bošnjak (Pokret za promjene), Dragan Ivanović (SNP) i Miloš Konatar (URA).

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su ranije pismo Krivokapiću u kome traže da precizno izvrši raspodelu resora "po dubini".

Krivokapić je, između ostalog, ranije poručio da će u njegovoj vladi ministri moći sami da izaberu saradnike.

Sednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i personalni sastav nove vlade, biće održana 2. decembra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.