IZNOSE BLAGO I KUPUJU STANOVE U BEOGRADU! Krivokapić optužio crnogorske "patriote"
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/Youtube

PATRIOTIZAM LAŽNE NADE

IZNOSE BLAGO I KUPUJU STANOVE U BEOGRADU! Krivokapić optužio crnogorske "patriote"

Na pitanje da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rešenje za ministra odbrane, on je rekao da "ne želi direktno da odgovori"

Objavljeno:

Mandatar crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubeđen da će Vlada biti izglasana 2. decembra, a da ga zabrinjava jedino to što je vremenski period duži od onoga što građani očekuju.

"Ja sam rekao da ću do 8. novembra izvršiti svoje obaveze i ja sam to i uradio. Imamo ekspertsku Vladu, ja sam ispoštovao sve rokove, a sada je to na parlamentu", rekao je Krivokapić na TV Vijesti. Rekao je i da u predloženoj Vladi nema nijednog političara.

Načisto na TV Vijesti:

Posted by Vijesti on Четвртак, 12. новембар 2020.

Prema njegovim rečima, patriote blago Crne Gore iznose u Srbiju i kupuju luksuzne vile i stanove na ekskluzivnoj lokaciji. Kako kaže, sve to se odvija preko dve sestrinske banke.

"Patriotizam koji se ispoljava poslednjih dana je patriotizam lažne nade. Iz Crne Gore se iznose stotine miliona, te patriote koje su se zaklinjale u Crnu Goru i to najčešće završava na račune u Srbiji gde se kupuju vile, stanove na ekskluzivnoj lokaciji koju zovu Beograd na vodi i na taj način se blago Crne Gore pretače u drugu državu... Imam konkretna saznanja i vrlo brzo ćemo imati i dokaze za to jer smo napravili zahtev koji će vrlo brzo pokazati da li su te informacije tačne i to ne ide preko Centralne banke Crne Gore nego direktno jedna banka iz Crne Gore koja je sestrinska drugoj prebacuje ogromna sredstva u Srbiji", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je komentarisao i ostavku kandidata za ministra unutrašnjih poslova Nikole Terzića.

"Političar je onaj koji se posvetio profesionalno svojim aktivnostima, ja sam vodio računa da nijedan sa liste ministara se ne nalazi na listi koja je bila lista poslanika. Ja ne posedujem baze podataka i nisam mogao da ulazim u takvu suštinu", dodao je.

Na pitanje ko će dobiti resor MUP-a, nakon što je Terzić odustao, Krivokapić je odgovorio da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može još da govori.

Na pitanje da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rešenje za ministra odbrane, on je rekao da "ne želi direktno da odgovori".

"Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namerama. To je za mene bila najbolja mera da pokušam da dođemo do konsenzusa", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da neće formirati političku partiju, kao i da biznismena Miodraga Daku Davidovića zna iz studentskih dana "vrlo površno".

"Nismo delili ni hleb ni kajmak. Znali smo se površno...", rekao je Krivokapić.

Koronu preboleo na nogama

Krivokapić je kazao i da je koronu preboleo na nogama, te da je to "saznao kada je uradio test na antitela.

"Izvinjavam se što na sahrani mitropolita Amfilohija nisam nosio masku. Na taj način iskazao nepoštovanje prema drugima iako pouzdano znam da sam kovid preboleo na nogama a to govore antitela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam, ali to me ne opravdava", rekao je Krivokapić.

Na pitanje o pričešću kašikom i da li veruje da se na taj način ne može preneti virus, Krivokapić je rekao da je "pričešće poseban trenutak kod svakog vernika".

"Ako imate veru nećete imati nikakvih problema i nećete se zaraziti pričešćem. Vi znate da čovek koji dođe pod Ostrog ako dođe sa verom da će štošta da doživi kao preporod. Pričešće je poseban čin i u istoriji se nekada postavljalo to pitanje. Ovo je praksa koju crkva propisuje".

O optužbama Demokratskog fronta

Govoreći o optužbama Demokratskog fronta na njegov račun da radi na račun DPS-a, tajkuna, i zašto na njegovoj listi nema nijednog eksperta sa liste DF-a, Krivokapić je rekao da je "mapa puta Vlade bila definisana u sedam koraka".

"Kada smo krenuli bila je definisana mapa mupa od sedam koraka. Neki su stigli do drugog, trećeg ali niko do četvrtog koraka. Smatrao sam da imam pravo da napravim intervju da upoznam kandidata, vidim stručni odnos i tu se videla jasna i prepoznatljiva aktivnost koju nisam razumeo. Postoje vidljiva i nevidlljiva ministarstva. Vidljiva su ministarstva zdravlja, poljoprivrede i prosvete i shvatio da je to priča orjentisana ka sigurnom glasu. To neću da dozvolim. Glas građana treba da bude oslobođen...." rekao je Krivokapić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.