CANE PONOVO VLASNIK VILE MONTENEGRO! Otkriveno šta je kontroverzni biznismen RADIO SA OVIM LUKSUZNIM MESTOM!
Crna Gora/ilustracija, Foto: Profimedia

vila montenegro

CANE PONOVO VLASNIK VILE MONTENEGRO! Otkriveno šta je kontroverzni biznismen RADIO SA OVIM LUKSUZNIM MESTOM!

Upravo ovoj kompaniji, kako su "Vijesti" ranije objavile, Subotić je prodao "Vilu Montenegro" i zaradio 5,2 miliona eura.

Objavljeno:

Nakon pune decenije Stanko Subotić Cane uknjižen je ponovo kao vlasnik luksuznog hotela, koji je ranije prodao ofšor kompaniji "Manola Management", jer mu je pretilo oduzimanje imovine zbog sudskog procesa u Beogradu, pišu podgoričke "Vijesti".

Kontroverzni srpski biznismen Stanko Subotić Cane nakon pune decenije ponovo je formalno vlasnik luksuznog hotela "Vila Montenegro" i zemljišnog kompleksa na kojem je izgrađena naspram grad hotela Sveti Stefan.

On se zvanično kao vlasnik uknjižio 3. septembra u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine. Prema listu nepokretnosti u koji su "Vijesti" imale uvid, reč je o dvospratnoj zgradi sa dve etaže podruma.

Iako se prethodnih 10 godina prva luksuzna vila sa pet zvezdica koja je izgradena na crnogorskoj obali vezivala za, kako se navodi, prijatelja predsednika Crne Gore Mila Đukanovica, ipak je kao vlasnik bila uknjižena ofšor kompanija sa Britanskih Djevicanskih ostrva "Manola Management" LTD.

Upravo ovoj kompaniji, kako su "Vijesti" ranije objavile, Subotić je prodao "Vilu Montenegro" i zaradio 5,2 miliona eura. To je pisalo u kupoprodajnom ugovoru u koji je list tada imao uvid.

Prodaja ofšor kompanije i ekspresno preknjižavanje usledilo je nakon što je Okružni sud u Beogradu u oktobru 2009. godine doneo rešenje da se Subotiću privremeno oduzme "Vila Montenegro" do okončanja sudskog postupka koji se vodi protiv njega zbog organizovanog kriminala i šverca cigareta.

Ministarstvo finansija, na čijem čelu je tada bio Igor Lukšić, početkom januara 2010. godine vratilo je "Vilu Montenegro" Subotiću i poništilo odluku Okružnog suda u Beogradu zbog navodne prekršene procedure.

Upravo taj momenat ekspresno je iskoristio Subotić i 13. januara te godine zaključio aneks ugovora kojim prodaje parcelu od 746 kvadata na kojoj je izgradena "Vila Montenegro" od 959 kvadrata po ceni od 2.616.000 evra.

Da je Subotić i tada bio u "odlicnim odnosima" sa "Manola menagementom" upućuje i to da je ta ofšor firma, dve godine nakon što je zvanicno postala vlasnik, pristala da založi luksuznu "Vilu Montenegro" Prvoj banci, koju kontroliše Aco Đukanović, i to na ime kreditnog zaduženja Subotića.

Kuprodajnim ugovorom "Manola management" pre kupovine "Vile Montenegro" nameravao je da kupi kompletnu Canetovu imovinu na Svetom Stefanu, ali je budvanski katastar, na čijem se čelu nalazila Mirjana Marović, odbila da ovu ofšor kompaniju uknjiži kao vlasnika vile i dvorišta, zbog, kako je navedeno, zabrane koju je stavio Okružni sud u Beogradu, navode "Vijesti".

Ofšor kompanija, ipak se tada odlučila da kupi zemljišni kompleks od nekih 1.790 kvadrata sa malom prizemnom kućom od 114 kvadrata za 2,5 miliona evra.

"Vijesti" navode da samo dva meseca kasnije, 13. januara 2010. Subotić "prodaje" i parcelu od 746 kvadata na kojoj je izgradena "Vila Montenegro".

Subotić tada izostavlja mali komad zemlje od 464 kvadrata, koji se u katastru vodi kao voćnjak i koji je godinama unazad bio uknjižen na njega. On je to zemljište krajem novembra 2004. kupio od staromeštana za 116.000 evra.

Interesantno je to da ofšor kompanija nepoznatog vlasnika, sa adresom Trust Offices 197, Road Town, Tortola, nakon kupovine "Vile Montenegro" i dalje ostaje u dobrim vezama sa Subotićem.

Početkom aprila 2012. Prva banka upisuje hipoteku od 120.000 eura na "Vilu Montenegro", nakon što Manola management pristaje da založi, kako se navodi, 5,2 miliona evra procenjen hotel na ime kredita koji je u martu iste godine firma "Tolmat travel tours", čiji je vlasnik bio Stanko Subotić, uzela kod Đukanovićeve banke.

Na "Vili Montenegro" nema obeleženih tereta, niti kreditnih obaveza, kao ni poreskih dugovanja.

Vila je godinama unazad poslovala i klijentela sa dubokim džepom mogla je uživati u njenim luksuznim apartmanima, pišu "Vijesti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.