DRITANU PRIPAO MUP? U novoj crnogorskoj vladi još upražnjeno mesto ministra policije, da li je ovo odluka?
Ko će uzeti "vruć krompir" i preuzeti kandidaturu za mesto ministra unutrašnjih poslova?, Foto: Printscreen

Crna Gora

DRITANU PRIPAO MUP? U novoj crnogorskoj vladi još upražnjeno mesto ministra policije, da li je ovo odluka?

Terzić je kao nestranačka ličnost trebalo da pokrije taj resor i lično ga je predložio Krivokapić. Razlog za odustajanje Terzić je sam objasnio

Objavljeno:

NEOČEKIVANO povlačenje kandidature za ministra unutrašnjih poslova podgoričkog advokata Nikole Terzića u novoj Vladi Crne Gore, nekoliko dana uoči najavljenog glasanja u državnom parlamentu, zaljuljalo je kabinet mandatara Zdravka Krivokapića.

Terzić je kao nestranačka ličnost trebalo da pokrije taj resor i lično ga je predložio Krivokapić. Razlog za odustajanje Terzić je sam objasnio.

- Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finansijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bih došao na poziciju - rekao je Terzić. - Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi koje određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo ni razmenjene brojeve telefona.

Ko će uzeti "vruć krompir" i preuzeti kandidaturu za mesto ministra unutrašnjih poslova?

U sredu se u Podgorici mogla čuti varijanta da bi na tu funkciju mogao doći Dritan Abazović, lider Građanskog pokreta URA i nosilac liste "Crno na bijelo"!

- Moguće je da se napravi rokada i da Abazović, koji je trenutno u izolaciji zbog zaraze virusom korona, mesto ministra odbrane prepusti Krsti Peroviću, koji je do sada bio angažovan u tom resoru, a da on preuzme MUP - rečeno je "Novostima" nezvanično u ovoj koaliciji.

Ovo ne bi bilo nikakvo iznenađenje s obzirom na to da je i sam Abazović isticao da ni po koju cenu URA, na čijem je čelu, i koaliciona lista "Crno na bijelo" neće dozvoliti da neko drugi, osim njih, kontroliše bezbednosni sektor Crne Gore. Povlačenje Terzićeve kandidature iznenadilo je i lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića.

- Mi ćemo glasati za Vladu Zdravka Krivokapića, jer kada smo već dali reč, tako će biti. Demokratski front je prošao kroz strašan progon tako da ne znam kakav to progon trpi kandidat za ministra MUP-a pa se povukao. To je izbor mandatara Krivokapića i mi se u to ne mešamo - izjavio je Knežević.

Povlačenje Nikole Terzića sa mesta kandidata ministra policije u Demokratskoj partiji socijalista doživeli su kao rasulo u kabinetu mandatara i kompletnoj novoj parlamentarnoj većini.

- Potpuno je jasno da nova vlada nema ljude i kapacitet da se nosi sa ozbiljnošću trenutka i odgovornošću koja je pred njima - poručio je Miloš Nikolić, poslanik DPS-a u crnogorskoj skupštini.

SEDNICA Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o izboru nove vlade odložena je za 2. decembar, saopštio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić. Sednica na kojoj će biti razmatrane izmene Poslovnika, kako je ranije i dogovoreno, biće održana 23. novembra.

Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore odlučio je da se 24. novembra održi sednica Parlamenta na kojoj će mandatar Zdravko Krivokapić predstaviti program i sastav nove vlade. Međutim, DPS, SDP, "crnogorske patriote i komiti" zahtevali su da se datum održavanja sednice promeni jer se ovaj datum poklapa sa 102. godišnjicom Podgoričke skupštine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.