GRADONAČELNIK BUDVE DANAS JE POLOŽIO VENAC SRPSKIM VOJNICIMA! Sveštenici davali pomen, a onda se DOGODIO INCIDENT!
Spomenik Srpskim vojnicima, Foto: Twitter

budva

GRADONAČELNIK BUDVE DANAS JE POLOŽIO VENAC SRPSKIM VOJNICIMA! Sveštenici davali pomen, a onda se DOGODIO INCIDENT!

Zajedno sa svim narodima sa prostora Balkana, na Mitrovdan izvojevali su pobedu i pobedonosno umarširali u ovaj grad i doneli nama zavet za buducnost.

Objavljeno:

Gradonačelnik Budve Marko Carević položio je danas venac na spomen ploču na zidinama Staroga grada, posvećenu srpskim oslobodiocima Budve.

Na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. piše: "Na uspomenu dolaska hrabre pobedonosne Srpske vojske koja posle junačkih pobeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva".

I dok su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske davali pomen stradalima u Prvom svetskom ratu, dogodio se incident, prenele su "Vijesti". Meštanka Darinka Daja Ljubiša protestovala je smatrajuci da je reč o lažnim istorijskim podacima. Nastalo je komešanje, usledile su i teške reči. Sveštenici su nastavili sa pomenom, a okupljeni su Ljubišu izveli iz mase. - Okupili smo se da još jednom odamo počast našim herojima koji su upisani zlatnim slovima u istoriju srpskog naroda i grada Budve - rekao je Carević i istakao da su oni pred mnogobrojnim i mnogo snažnijim neprijateljem hrabro ustali u odbranu svoga naroda i svoje Budve. - Sa ovih prostora je bilo 1.100 dobrovoljaca i mi smo na njih ponosni. Zajedno sa svim narodima sa prostora Balkana, na Mitrovdan izvojevali su pobedu i pobedonosno umarširali u ovaj grad i doneli nama zavet za buducnost - kazao je Carević, pozivajući sve da prihvate ove istorijske činjenice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.