OGLASILA SE EPARHIJA BUDIMLJANSKO-NIKŠIĆKA: Vladika Joanikije je u ovakvom stanju!
Vladika Joanikije, Foto: Printscreen/Youtube

ZDRAVSTVENO STANJE

OGLASILA SE EPARHIJA BUDIMLJANSKO-NIKŠIĆKA: Vladika Joanikije je u ovakvom stanju!

Episkop je pod budnim nadzorom lekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje

Objavljeno:

Eparhija budljimansko-nikšićka objavila je saopštenje o zdravstvenom stanju vladike Joanikija.

- Sa obzirom na medijske napise koji su večeras izazvali veliku zabrinutost vernog naroda, želimo da ovim putem izvestimo javnost o zdravstvenom stanju Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija.

Tokom današnjeg dana vladika je osjetio malaksalost uz konstatovanu blago povišenu tjelesnu temperaturu. Neposredno zatim vladika se samoizolovao u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nakon opsežnog fizikalnog pregleda i laboratorijskih nalaza, ljekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama.

Nakon ordinirane simptomatske terapije (ljekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu tjelesnu temperaturu i osjeća se dobro. Za sjutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus - PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na COVID 19).

Episkop je pod budnim nadzorom lekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.

Pozivamo javnost da se o zdravstvenom stanju Episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske - zaključuje se u saopštenju Eparhije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.