CRNA GORA U ŽALOSTI ZBOG AMFILOHIJA, A MILO GA OVAKO ISPRATIO: Đukanovićevo saučešće stiglo POSLEDNJE!
Amfilohije i Milo, Foto: printscreen Vijesti.me

raspisao se

CRNA GORA U ŽALOSTI ZBOG AMFILOHIJA, A MILO GA OVAKO ISPRATIO: Đukanovićevo saučešće stiglo POSLEDNJE!

Milo Đukanović se oglasio poslednji i izjavio saučešće, navodeći kako će delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniti istorija

Objavljeno:

Milo Đukanović uputio je danas popodne povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko - primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Milo je naveo da je sa žaljenjem primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i istakao da je on kao velikodostojnik SPC bio akter i svedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog veka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije.

- Ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniće istorija. Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtiću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem - naveo je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je saosećanja izrazio i mitropolitovim najbližima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.