OČI U OČI SA NJIM, KRIVOKAPIĆ JE POSLE OVOGA OSTAO ZATEČEN! Ovaj film smo već gledali
Zdravko Krivokapić izazvan islamistima, Foto: printscreen

zarežali

OČI U OČI SA NJIM, KRIVOKAPIĆ JE POSLE OVOGA OSTAO ZATEČEN! Ovaj film smo već gledali

Činjenica je, dodaje, da ni zločini nad Bošnjacima i muslimanima u Crnoj Gori nisu dobili sudski epilog, ali ga ohrabruje to da ratni zločini ne zastarevaju, preneo je portal RTCG

Objavljeno: 19:06h

Islamska zajednica u Crnoj Gori očekuje od nove vlade da nivo ostvarenih prava manjina ne bude pogoršan, već unapređem, da prizna da se u Srebrenici dogodio "genocid" i da zločini počinjeni nad Bošnjacima u Crnoj Gori dobiju sudski epilog, rekao je danas reis Rifat Fejzić.

Fejzić je za Radio Crne Gore rekao da je u razgovoru sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem predočio da je Islamska zajednica po prirodi stvari institucija, koja je uvek sarađivala na dobrobit svojih vernika i države sa nadležnim institucijama.

Tako će, kaže, biti i u narednom periodu.

Fejzić očekuje od nove vlasti da prizna, kako kaže, "genocid" u Srebrenici, ako "iskreno želi da Crna Gora bude deo Evrope".

Nada se, dodaje, da će deo lidera nove vlasti promeniti retoriku i stavove po pitanju Srebrenice.

"Ako neko govori o evropskoj perspektivi i ako neko evropski put stavlja kao prioritet, taj neko će morati i da prihvati činjenicu da je Evropski parlament usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici", kaže Fejzić.

Činjenica je, dodaje, da ni zločini nad Bošnjacima i muslimanima u Crnoj Gori nisu dobili sudski epilog, ali ga ohrabruje to da ratni zločini ne zastarevaju, preneo je portal RTCG.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.