ABAZOVIĆ NA SVOJU RUKU PROGLASIO POBEDU: Građani Crne Gore SREĆNI, POBEDILI SU!
Dritan o vojsci i Sinjajevini, Foto: Prentscren

1 sastanak sve promenio

ABAZOVIĆ NA SVOJU RUKU PROGLASIO POBEDU: Građani Crne Gore SREĆNI, POBEDILI SU!

Vojska se povukla sa Sinjajevine, abazović i građani zadovoljni

Objavljeno:

Na Sinjajevini ipak neće biti održana vojna vežba u gađanju, koju je ranije najavio odlazeći ministar odbrane Predrag Bošković, zahvajujući pre svega građanima organizovanim u građanskoj inicijativi Sačuvajmo Sinjajevinu.

"Rečeno, učinjeno, vojne vežbe na Sinjajevini neće biti", poručio je danas lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Abazović je ocenio da je to, kako je rekao, "značajna pobeda građana i ekološke Crne Gore".

"Nakon samo jednog jučerašnjeg sastanka, sve se promenilo. Zato je dobro imati podršku naših međunarodnih partnera. Idemo dalje, čeka nas još posla", poručio je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo da se sutrašnja vojna vježba na Sinjajevini odlaže dok se za nju ne steknu uslovi.

Branitelji Sinjajevine su nakon što se Ministarstvo odbrane oglasilo poručili da planinu neće ostaviti pustu sve dok se odluka o tome da Sinjajevina bude vojni poligon ne poništi.

Ministarstvo odbrane saopštilo je prethodno da je sutrašnja vojna vežba na Sinjajevini odložena dok se, kako kažu, ne budu stekli uslovi za njeno održavanje.

"Obavještavamo javnost, odnosno medije i nevladine organizacije koje su izrazile interesovanje da prisustvuju vežbi na Sinjajevini da se sutrašnji prikaz vojne vežbe odlaže dok se za to ne steknu uslovi", naveli su u saopštenju.

Iz tog resora ranije je podgorički Vijestima rečeno da će se pripadnici Vojske Crne Gore 19. oktobra ulogorovati na planini Sinajajevini i do 23. oktobra izvršiti gađanja minobacačima 82 mm i 120 mm.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.