ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ O REŠENJU PROBLEMA U CRNOJ GORI: Zakon o SPC je kompletno loš!
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/Youtube

ZAKON O SPC

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ O REŠENJU PROBLEMA U CRNOJ GORI: Zakon o SPC je kompletno loš!

Prema njegovim rečima, treba se pre svega baviti pitanjima koja su u vezi sa teškom finansijskom i epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori

Objavljeno:

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić poručio je da u donošenju spornog 'zakona o slobodi veroispovesti', kojim je režim Mila Đukanovića pokušao da otme imovinu SPC, nije bilo nikakve dobre namere i da taj zakon u celosti nije dobar.

Krivokapić je tako indirektno poručio da je on lično za ukidanje kompletnog zakona, ali je ipak rekao da se u obzir mogu uzeti i predlozi lidera koalicije 'Crno na bijelo' i URA Dritana Abazovića da se promene ključne sporne tačke zakona.

- U donošenju ovog zakona nije bilo dobre namere i zato on u celosti nije dobar. Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije crnogorsko-primorske SPC. Struci treba dopustiti da nađe najbolje moguće rešenje - rekao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, treba se pre svega baviti pitanjima koja su u vezi sa teškom finansijskom i epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori.

- Besmisleno je da se na dnevnom redu u Crnoj Gori i dalje vrti pitanje koje je kandidovala odlazeća vlast i na kome je polomila zube. Đukanovićev režim je porušio elementarno poverenje građana jednih u druge i svih u pravnu državu - zaključuje Krivokapić.

Amfilohije stabilno

Lekari iz Kliničkog centra Crne Gore obavestili su juče javnost da je zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija stabilno.

- Nalazi su uredni, kao i svi vitalni parametri. Mitropolit već nekoliko dana nema povišenu telesnu temperaturu i od samog početka lečenja nema potrebu za dodatnim kiseonikom. Oporavak će nastaviti da se kreće u dobrom smeru - saopštili su iz Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.