ZABRANJUJE SRBE U VLADI CRNE GORE!? Ko je Srećko Crnogorac, savetnik Zdravka Krivokapića?
Srećko Crnogorac, Foto: Printscreen/Youtube

"BRITANSKI ČOVEK"

ZABRANJUJE SRBE U VLADI CRNE GORE!? Ko je Srećko Crnogorac, savetnik Zdravka Krivokapića?

Ovaj čovek je i glavni autor sporazuma o formiranju nove vlade, koji su nedavno potpisali Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović

Objavljeno:

Srećko Crnogorac, savetnik Zdravka Krivokapića, predstavlja se kao 'britanski čovek' i insistira da u novu vladu ne sme da uđe niko od Srba, lidera Demokratskog fronta! Crnogorac za predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao da je 'druga glava mafijaške hobotnice'!?!

Srećko Crnogorac, specijalni savetnik Zdravka Krivokapića, osoba jako čudne biografije koja se predstavlja kao 'britanski čovek od poverenja', glavni je krivac za zaokret u politici mandatara za sastav nove vlade u Podgorici. Upravo je Srećko Crnogorac taj koji insistira da Srbi, lideri Demokratskog fronta, nipošto ne smeju da budu ministri, ali ni da zauzmu bilo koju drugu značajnu državnu funkciju! Te svoje ucene Crnogorac, kako saznajemo, predstavlja kao poruke i zahteve Velike Britanije i tako uspeva da Krivokapića drži pod svojom kontrolom.

foto: Printscreen/Youtube

Ovaj čovek je i glavni autor sporazuma o formiranju nove vlade, koji su nedavno potpisali Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović. U tom sporazumu nijednom rečju se ne spominje ukidanje sramnog 'zakona o slobodi veroispovesti', ali se zato eksplicitno negira bilo kakva mogućnost povlačenja priznanja lažne države Kosovo! Sasvim je simptomatično i to što je Srećko Crnogorac u jednom od svojih prvih javnih nastupa bez ikakvih dokaza najstrašnije optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je rekao da je 'druga glava mafijaške hobotnice'!?!

"Školovanje" u Britaniji

Ime Srećka Crnogorca sve doskora bilo je poprilično nepoznato u Crnoj Gori. On je mesecima pokušavao da se ubaci u neku od opozicionih stranaka, ali nigde nije uspevao da se pozicionira. Onda se u samom finišu kampanje i posle izbora 30. avgusta pojavio kao jedan od najuticajnijih savetnika lidera koalicije 'Za budućnost Crne Gore' Zdravka Krivokapića.

- Verovali ili ne, ali taj Srećko je progurao stav da nijedan Srbin, funkcioner Demokratskog fronta, nipošto ne sme da uđe u vladu! On ima veliki, često neobjašnjiv uticaj i na Krivokapića, ali i na Dritana Abazovića... - kaže izvor Informera iz samog vrha nove crnogorske vladajuće koalicije, koji naglašava da Crnogorac sebi daje za pravo da u javnosti nastupa kao 'nekakav gazda'!

- Kada su ga pitali zašto u sporazumu o formiranju nove vlasti nije jasno obećano ukidanje 'zakona o slobodi veroispovesti', Srećko je vrlo arogantno i bahato odgovorio da 'tome tu nije bilo mesta'!?! Gostujući nedavno na televiziji, optužio je predsednika Vučića da je drugi krak iste mafijaške hobotnice kao i Milo Đukanović! Naravno, bez ikakvog dokaza ili argumenta! Kasnije se kao pravdao da je to bilo privatno mišljenje, ali činjenica je da čovek konstantno napada i Vučića i državu Srbiju... S druge strane, hvali se time da je pohađao nekakav koledž u okviru Univerziteta u Oksfordu, kao i da je izabrani član Kraljevskog instituta za međunarodne poslove u Londonu 'Četam haus'. Hoće da kaže i da se predstavi kao čovek iza koga stoji Britanija... - prenosi naš sagovornik.

Komentarišući naša saznanja, istraživač Instituta za evropske studije Rajko Petrović potvrđuje da je Srećko Crnogorac jedan od mnogih koji su se priključili 'perfidnoj postizbornoj antisrpskoj kampanji'.

- Srbi su moćnicima izgleda bili dobri samo onda kada je trebalo izaći na litije i glasati na izborima. Sada taj neki čovek koji je nepoznat široj javnosti govori da partijama nema mesta u ANB i u drugim državnim institucijama i da ih treba prepustiti ekspertima. To je identično tezi Dritana Abazovića, koja podrazumeva da za srpske čelnike, poput Mandića i Kneževića, nema i ne sme biti mesta u novoj vlasti!? Crnogorac je sam izjavio i da sastav buduće vlade garantuje da Podgorica neće promeniti svoju spoljnu politiku, te da joj Beograd nikada neće sastavljati vladu. Zašto to isto ne kaže i za Tiranu ili Zagreb, čiji su predsednici uoči izbora otvoreno stali na stranu Đukanovića? - pita Petrović.

Sačuvaj nas gluposti

Na drugoj strani, Bećir Vuković, predsednik Društva srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine, naglašava da bi savetnika neko pod hitno morao da posavetuje da pazi šta priča i kako radi.

- Prva reč savetnika koalicije "Za budućnost Crne Gore", pa uvreda na račun predsednika Srbije. Nije teško ni izračunati, i matematički i logički, ko ga je nagovorio. Dobro je da se savetniku Srećku, ne daj Bože, nije omaklo da nešto slično, iz kućne radionice, kakvo proizvoljno lupetanje i slično, otpremi na adresu predsednika Hrvatske ili lažnog Kosova ili predsednika Albanije - napisao je Vuković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.