LJUTI SMO, NAŠA DECA PLAČU, NE ŽELE DA IH NOSE: Roditelji u Crnoj Gori prete bojkotom škole zbog maski
Roditelji u Crnoj Gori prete bojkotom, Foto: Printscreen/Youtube

NAJAVA

LJUTI SMO, NAŠA DECA PLAČU, NE ŽELE DA IH NOSE: Roditelji u Crnoj Gori prete bojkotom škole zbog maski

Smatra da od skoro 7 miliona evra donacija koje je Nacionalno koordinaciono telo dobilo deo mogao da bude izdvojen da bi se deci obezbedili tableti i internet

Objavljeno:

Roditelji koji su pokrenuli peticiju da se u Crnoj Gori ukine odluka o nošenju maski u učionicama, poručili su da razmišljaju da u znak protesta bojkotuju nastavu prvog dana školske godine jer su, kako navode, deca već pod stresom, kako zbog novog načina praćenja gradiva, tako i zbog epidemiološke situacije.

Predstavnik roditelja Dejana Stanić kazala je za dnevni list Dan da su se uzalud obraćali Ministarstvu prosvete, jer svi ćute.

"Roditelji su jako ljuti. Deca ne žele maske, plaču, kažu da im smetaju da je nose na časovima. Za starije razrede koji će imati onlajn nastavu, razredne starešine nemaju razumevanja ako dete nema internet. Mora imati i tačka", rekla je Stanić.

"Roditelji predlažu da se bojkotuje nastava prvi dan zbog maski i razdvajanja dece u grupe", navodi Stanić i dodaje da da neki roditelji niesu u mogućnosti da obezbede tri maske dnevno deci.

Rekla je i da roditelji ne mogu deci da obezbede telefone ili tablete i da. Svi su već pod stresom, prenosi RTCG.

Smatra da od skoro 7 miliona evra donacija koje je Nacionalno koordinaciono telo dobilo deo mogao da bude izdvojen da bi se deci obezbedili tableti i internet.

Odlukom Ministarstva prosvete nastavu u školi pohađatće učenici 1,2,3,4, 5. i 6. razreda osnovne škole, kao i 1. razreda srednje škole, a ostali onlajn, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.