U OVOJ BOLNICI VIŠE NEMA MESTA ZA KOVID PACIJENTE: Svi kapaciteti su popunjeni, pokušavaju da nađu rešenje
Svi kapaciteti su popunjeni, Foto: EPA / WALLACE WOON

RASTE BROJ OBOLELIH

U OVOJ BOLNICI VIŠE NEMA MESTA ZA KOVID PACIJENTE: Svi kapaciteti su popunjeni, pokušavaju da nađu rešenje

Tri pacijenta su u jedinici Intezivne nege i žživotno su ugrožžena, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i dobro se osećaju

Objavljeno:

U nikšićkoj Opštoj bolnici trenutno su popunjeni kapaciteti za pacijente inficirane koronavirusom, a u toj zdravstvenoj ustanovi pokušavaju da nađu rešenje za one koji čekaju na hospitalizaciju, pišu podgoričke ''Vijesti''.

U Nikšiću je 445 aktivnih slučajeva infekcije Kovidom19.

Na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 50 kovid pacijenata sa težom kliničkom slikom, od kojih su 44 smeštena na Internom odeljenju, a šest na odeljenju pedijatrije.

''Tri pacijenta su u jedinici Intezivne nege i žživotno su ugrožžena, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i dobro se osećaju. Trenutno nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Imamo i najmlađe pacijente, novorođenče od 20 dana, bebu od mesec i dva meseca, zajedno sa majkama koje su pozitivne. Smeštene su na odeljenju pedijatrije u posebnom delu za kovid inficirane pacijente. Njihivo opšte stanje je zadovoljavajuće i ide u pravom smeru koji želimo svi“, kazao je direktor bolnice Ilija Ašanin.

Prema njegovim rečima, primetan je povećani broj pregleda onih koji imaju simptome infekcije kovid virusom, a povećava se i broj pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje.

Podsetio je da je nikšićka bolnica respiratorni centar sa 80 kreveta za severozapadni deo Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.