NIKO NIJE ZNAO OVU ČINJENICU O DRITANU: Saznajte sve o čoveku koji je pobedio Mila Đukanovića
Abazović je crnogorski političar albanske nacionalnosti, Foto: Printscreen

KLJUČAN FAKTOR

NIKO NIJE ZNAO OVU ČINJENICU O DRITANU: Saznajte sve o čoveku koji je pobedio Mila Đukanovića

Na izborima za narodne poslanike Crne Gore ove godine, Abazovićeva koalicija „Crno na bijelo” je osvojila 5,53 odsto glasova

Objavljeno:

Dritan Abazović postao je ključan faktor u formiranju Vlade Crne Gore, s obzirom da su četiri mandata, koliko je na nedavnim izborima osvojila njegova koalcija "Crno na bijelo" bila presudna da opozicione koalicije "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija" dobiju većinu i time smene DPS posle 30 godina na vlasti.

Predsednik je Građanskog pokreta URA (Ujedinjena reformska akcija), a tu funkicju obavlja od aprila 2017. godine i njen je poslanik u Skupštini Crne Gore.

Abazović je crogorski političar albanske nacionalnosti, rođen je u 1985. godine u Ulcinju gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Dritan Abazović je diplomirao Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na politikologiji kao student generacije, stekavši znanje diplomiranog komunikologa.

Magistrirao je 2008. godine na FPN Univerziteta Crne Gore, na smeru međunarodnih odnosa.

Doktorsku tezu je odbranio na FPN u Sarajevu 2019. godine.

U Oslu je završio studije mira, a učesvovao je i u raznim stručnim programima u SAD, Španiji, Austriji, Sloveniji, Luksemburgu, Belgiji.

Do sada je objavio i desetak naučih radova u domaćim i međunarodnim časopisama, pretežno iz oblasti političke filozofije i međunarodnih odnosa.

Na izborima za narodne poslanike Crne Gore ove godine, Abazovićeva koalicija „Crno na bijelo” je osvojila 5,53 odsto glasova, odnosno za njih je glasalo 22.649 ljudi.

Dritan Abazović je posle izbora izjavio:

Crna Goro, neka ti je srećna sloboda. Trideset godina smo čekali da se smeni vlast. Mnogi nisu verovali. Ali ovi ljudi jesu. Svima neka je srećno. Rekli smo da ćemo ispisati istoriju i ispisali smo je. Neka je sretno i ljudima koji su glasali DPS. Oni nisu neprijatelji Crne Gore. Mafija više neće vladati. Svi su dobro došli na pravu stranu istorije, i na pravdu, i na Ustav. Dobili smo mafiju, bez novca, samo srcem i samo znanjem. Popijte nešto, slavite, upalite baklju slobode!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.