KAKAV ĆE BITI ODNOS SA SRBIJOM NAKON POBEDE OPOZICIJE? Krivokapić dao jasan odgovor!
Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/Youtube

interesantno

KAKAV ĆE BITI ODNOS SA SRBIJOM NAKON POBEDE OPOZICIJE? Krivokapić dao jasan odgovor!

Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvek isti, a to je - ako želite dobro sebi, morate želeti dobro i svojim komšijama.

Objavljeno: 22:16h

- Pogotovo imajući u vidu da veliki broj prijatelja, kumova, rođaka, pa i braće, živi u Srbiji - kazao je Krivokapić.

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić očekuje vrlo brzo dogovore sa druge dvije opozicione liste, Mir je naša nacija i Crno na bijelo kako bi što pre, možda za tri sedmice, Crna Gora dobila novu Skupštinu i Vladu.

Krivokapić je dodao da je su državi neophodne najviše instance zakonodavne i izvršne vlasti kako bi, kako je rekao, poslali poruku građanima da su promene neizostavne.

- Da bi se one i desile, moraju se što prije formirati parlament i vlada, koja će pokušati da reši sve goruće probleme. Onda moramo da zasučemo rukave i obezbedimo ono što je najvažnije, da ljudi žive od svog rada, dostojanstveno, kako bi mogli da daju dokaz generaciji za koju ovo sve radimo, kako bi obezbedili da kvalitet života bude najbolji u Crnoj Gori - rekao je Krivokapić.

On je dodao da je evropski put Crne Gore prioritet, te da je neophodna ekspertska vlada. Pojašnjava da je tog mišljenja bilo i prie nego što je ušao u politiku, te da je to najbolje rešenje, jer kada je kriza u pitanju, a Crna Gora se nalazi u teškoj krizi, najbolji odgovor mogu da daju najkvalitetniji i najkompetentniji ljudi.

- To ne mogu mladi političari, niti oni u završnoj fazi karijere, već samo oni koji znaju, imali su slična iskustva, ili negde u okruženju, inostranstvu, a spremni su da pomognu Crnoj Gori - rekao je Krivokapić.

Kako kaže, pomalo je iznenađen, ne zbog pobedničkog rezultata, već zbog razlike koja je mala, te da su projekcije i simulacije rađene za izlaznost kakva je bila pokazivale da je trebalo da bude veća razlika između opozicije i vlasti.

- Pre izbora bilo je reči o navodno mogućim nemirima i incidentima tokom dana za glasanje, do kojih nije došlo, a Krivokapić kaže da su oni imali insajderske informacije, da su takvi scenariji bili planirani: "Možda je najznačajnija reakcija na dan izbora bila ona kada sam ukazao da oni koji su te scenarije pravili treba da ih zadrže u svojim fiokama, jer Crna Gora nikome ne bi oprostila makar jednu jedinu kap krvi koja bi se prolila. To nije vredno jedne fotelje i mandata - navodi lider koalicije Za budućnost Crne Gore.

Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvek isti, a to je - ako želite dobro sebi, morate želeti dobro i svojim komšijama.

- Pogotovo imajući u vidu da veliki broj prijatelja, kumova, rođaka, pa i braće, živi u Srbiji - kazao je Krivokapić.

Po pitanju odnosa sa Rusijom, situacija slična, kao i kada se radi o Srbiji - Crna Gora je najviše izvozila u Rusiju, a imala je najveći broj turista iz te zemlje.

- Sada pravite istu tu politiku, izmišljate neprijatelja gdje ga nema i poentirate na nekom političkom planu, koji nije prirodan. Želimo da sa svima, a posebno velikim silama, budemo u dobrim odnosima i to će sigurno biti strategija našeg budućeg rada - rekao je Krivokapić, i istakao da Crna Gora, kao mala država, nije smela da dozvoli sebi luksuz da uvodi sankcije jednoj velikoj državi kao što je Rusija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.