POJAVIO SE SNIMAK KOJI DOKAZUJE DA DRITAN NEĆE PODRŽATI MILA: Nakon ovoga jasno je s kim će u KOALICIJU (VIDEO)
Obraća se pažnja na sve što je Abazović govorio u poslednje vreme i važe na koju stranu bi mogao da pretegne, Foto: Printscreen

razotkrivanje

POJAVIO SE SNIMAK KOJI DOKAZUJE DA DRITAN NEĆE PODRŽATI MILA: Nakon ovoga jasno je s kim će u KOALICIJU (VIDEO)

Prvi čovek građanskog pokreta URA (lista "Crno na bijelo") mogao bi, kako stvari sada stoje, da bude tas na vagi koji bi do sada neprikosnovenu DPS Mila Đukanovića gurnuo u opoziciju

Objavljeno:

Izbori u Crnoj Gori sinoć su u orbitu vinuli sitnog, ali trenutno veoma bitnog igrača na crnogorskoj političkoj sceni - Albanca Dritana Abazovića.

Svi se pitaju da li će njegova 4 mandata odlučiti ko će vladati u CG u naredne 4 godine.

Prvi čovek građanskog pokreta URA (lista "Crno na bijelo") mogao bi, kako stvari sada stoje, da bude tas na vagi koji bi do sada neprikosnovenu DPS Mila Đukanovića gurnuo u opoziciju. Mimo njega je formiranje nove vlade bez Đukanovića praktično nemoguće, a opet je, bar na papiru, ideološki mnogo bliži upravo Milu nego prosrpskim strankama.

Obraća se pažnja na sve što je Abazović govorio u poslednje vreme i važe na koju stranu bi mogao da pretegne.

Kažu da Milu nikad nije oprostio što ga je pre 7 godina nazvao "bitangom" u parlamentu, ali drugi kažu da ipak to što je Albanac može imati mnogo značaja u eventulanoj podršci tzv. "srpskog bloka" stranaka.

Ali neki su se setila starog snimka na kojem je Abazović ispričao nešto što je žestoko iznerviralo Albance:

Abazović je u više navrata isticao da je suživot različitih nacionalnih i verskih entiteta u Crnoj Gori moguć, a da problem Crne Gore nije nacionalne, već ekonomske prirode.

-Iz države beže i Crnogorci i Srbi. Dakle, ne beži se iz nacionalnih, nego iz ekonomskih razloga - rekao je Abazović.

Mladi političar i prošle godine je "potresao region" kada je Skenderbega nazvao Srbinom, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na njegovom Fejsbuk profilu. Ipak, Abazović je time dokazao da ne pati od nacionalnih podela.

- Nakon što sam preslušao video snimak, mogu da zaključim da je to bio ili moj lapsus ili je ovaj video trebalo da me diskredituje pred Albancima i svima ostalima, jer oni znaju da sam objavio otvoreno rat političkoj korupciji i hobotnici kriminala, i ovu bitku ne mogu omesti ni zaustaviti sa ovim "ludilom", jer čak i deca iz vrtića znaju da ne mogu biti Albanci oni čiji su otac i majka Srbi - napisao je Abazović na Fejsbuku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.