DVA SCENARIJA KOJA ČEKAJU CRNU GORU! Da li će klan Đukanovića doživeti sunovrat ili proglasiti Srbiju za dželata
Foto: EPA/TOMS KALNINS

velika borba za vlast

DVA SCENARIJA KOJA ČEKAJU CRNU GORU! Da li će klan Đukanovića doživeti sunovrat ili proglasiti Srbiju za dželata

- Ukoliko pobedi opozicija očekujem da će splasnuti tenzije - rekao je Damjanović.

Objavljeno:

Dan za glasanje u Crnoj Gori je stigao, trenutak odluke. DPS Mila Đukanovića sa jedne strane, opozicija sa druge.

Srbi izlaze na tri liste, ali čini se da ih povezuje nešto veliko, veće od vlasti, bavljenja politikom i upravljanja zemljom - svetinje za koje se narod u litijama neprestano bori. Posle ovih izbora veliko je pitanje kako će Crna Gora nastupati u spoljnopolitičkim odnosima, pre svega sa Srbijom, ali ništa manje bitno je i pitanje saradnje sa Rusijom, odakle dolazi veliki kapital i čiji turisti su do sada, pored srpskih, činili okosnicu glavne privredne grane ove zemlje

Novinar portala Balkanist i In4s Igor Damjanović za Informer.rs komentarisao je šta će se dogoditi u ukoliko pobedi DPS, a kakva sudbina čeka Crnu Goru ukoliko pobedu na izborima odnese opozicija.

Pobeda DPS znači pobedu klana Mila Đukanovića

- Ukoliko i posle današnjih parlamentarnih izbora na vlasti ostane režim Mila Đukanovića Crna Gora će ostati zarobljena država čiji će kompletan društveno-politički i ekonomski sistem biti podređen interesima klana Mila Đukanovića. Takođe, imajući u vidu izjavu Tanje Spičanović, zamenice gradonačelnika Bara i kandidata DPS za poslanika da su Rusija i Srbija dželati Crne Gore Milo Đukanović je jasno demonstrirao da će u slučaju njegove pobede na današnjim izborima neprijateljstvo prema Rusiji i Srbiji biti jedan od glavnih vektora spoljne poli8tike države Crne Gore. Ono što je posebno porazno je da je Spičanovićeva zamenik gradonačelnika grada koga u normalnim uslovima poseti više od 100.000 turista iz Rusije i Srbije, a desetine hiljada ruskih i srpskih građana imaju nekretnine na teritoriji barske opštine - rekao je Damjanović.

A ako pobedi opozicija...

- Ukoliko pobedi opozicija očekujem da će splasnuti tenzije, da će se smanjiti sukobi i podele, stvoriti uslovi za ekonomski oporavak države i popraviti odnosi sa Srbijom. To je veoma bitno, normalizacija odnosa sa Srbijom u slučaju pobede opozicije - dodao je Damjanović.

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.