SPECIJALNI TUŽILAC CRNE GORE: Marović i Knežević pokušali da ismeju pravdu, ja sam bio cilj
Milivoje Katnić, Foto: Printscreen

BURNO UOČI IZBORA

SPECIJALNI TUŽILAC CRNE GORE: Marović i Knežević pokušali da ismeju pravdu, ja sam bio cilj

Katnić je rekao da Srbija mora da izruči Marovića

Objavljeno:

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je danas da su bivši državni funkcioner Svetozar Marović i biznismen Duško Knežević za vreme sinoćnjeg tročasovnog intervjua pokušali da ismeju pravdu i da je on bio cilj.

On je rekao da bi Maroviću bilo bolje da je u zatvoru i da bi ga pomilovao da ima tu moć, a da protiv Kneževića namerava da podnese "ne više od deset optužnica jer prema njemu ima odredjenu naklonost".

"Moj tim će narasti do 300 spartanaca i biće nepobediv, to je moja zamisao i tako će biti", rekao je Katnić na konferenciji za medije.

Bivši visoki državni i funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, koji je pravosnažno osudjen kao šef kriminalne grupe, oglasio se javno prvi put od kada je nedostupan crnogorskim državnim organima, uživo preko instagram profila odbeglog biznismena Duška Kneževića. Razgovor uživo prenosila je podgorička TV A1 koja je u vlasništvu Kneževića. Knežević je optužen da je državni budžet oštetio za više desetina miliona evra, i nalazi se u Londonu.

Njegovo pojavljivanje dolazi u finišu predizborne kampanje uoči izbora zakazanih za 30. avgust. Marović je na lečenju u Beogradu. Crna Gora je nekoliko puta bezuspešno tražila njegovo izručenje.

Katnić je rekao da Srbija mora da izruči Marovića, koji je sinoć duže od tri sata onlajn davao intervju, a tamošnji pravosudni organi tvrde da ne mogu da ga nadju.

"Ta osoba je dobila kaznu od države da je izruči. Ta osoba je imala kada to reći pre dve, tri godine, a ne šest dana pre izbora... I to sve moram da pratim ja sa mojim timom, koji treba da prati Kolumbijce koji su došli ovde da ubiju nekog...", rekao je on aludirajući na jedan drugi slučaj u kojem postoji sumnja da su bili agažovani Kolumbijci za ubistvo. ; On je optužio bivšeg državnog funkcionera Svetozara Marovića da je sinoć tokom javnog uključenja vršio propagandu.

Kazao je i da bi Maroviću bolje bilo u zatvoru, nego tamo gde je.

"Ja sad da imam moći, ja bi ga pomilovao", rekao je Katnić.

Tvrdio je da se samo jednom službeno video sa Milom Djukanovićem i da je tada tražio i dobio podršku za borbu protiv organizovanog kriminala.

Katnić je kazao da mu je pre šest godina, kada je dobio podršku Djukanovića za borbu protiv organizovanog kriminala, sadašnji predsednik države rekao da ima podršku da hapsi i njega i njegovu majku ako nešto učine. ; Rekao je i da nikada nikome nije službeno pomenuo Mila Djukanovića, a da su se mnogi pozivali na njega.

Rekao je i da svi dosadašnji postupci pokazuju ;da se na njega i njegov tim ne može uticati.

Marović je sinoć kazao da mu je Katnić otvorio oči tako što ga je suočio sa realnošću njegove pozicije. Marović je naveo da mu je Katnić u kontekstu pregovora o sporazumu o priznanju krivice rekao da ako se "njegov prijatelj" zainteresuje da će njegova kazna biti različita.

On je to kazao na pitanje da li je Katnić pomenuo Djukanovića i rekao da je siguran da je Djukanović mogao da utiče na njegov slučaj.

"On (Djukanović) može još samo da me ubije, kod mene nema straha", poručio je Marović.

Nazivajući Duška Kneževića "Gebelsom", kazao je da je njegov plan bio da se glavni specijalni tužilac predstavi kao neko ko sluša naloge Djukanovića.

Naglasio je da je u pripremi i optužnica protiv Kneževića za štetu pričinjenu Opštini Budva i akcionarima u jednom poslu vrednom oko 28 miliona evra.

"Planiram da prema njemu podnesem do deset optužnica, više ne, jer prema njemu imam odredjenu naklonost", rekao je Katnić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tv A1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.