HAOS U PLJEVLJIMA: Izbila masovna tuča, policija hapsila i bacala nedužne po asfaltu!
Foto: Zorana Jevtić

napeto

HAOS U PLJEVLJIMA: Izbila masovna tuča, policija hapsila i bacala nedužne po asfaltu!

- Pljevlja su trenutno okupiran grad i pozivam u prvom redu mlade da ne nasedaju na provakacije

Objavljeno:

U centru Pljevalja u subotu veče sukobila se grupa mladih ljudi sa licima koja su došla sa Cetinja i iz Nikšića.

Povod za fizički obračun je politički motivisan, posle sukoba intervenisali su pripadnici protivterorističke jedinice, ima povređenih, a privedene su četiri osobe.

Prema našim saznanjima osobe koje su došla sa Cetinja i Nikšića na automobilske trke, koje se u subotu i nedelju održavaju u Pljevljima, u ugostiteljskom objektu „Cezar“ sukubila su se sa mlađim ljudima iz Pljevalja. Povod je bila politika.

Kada je izgledalo da se situacija smirila, intervenisale su protivterorističke jedinice, čiji su pripadnic pretukli i povredili nekoliko nedužnih prolaznika.

Prema kazivanju očevidaca, pripadnici policije su građane izvlačili iz automobila, bacili na asvalt i vezali, bez obzira da li su učestvovali u incidentu, ili ne.

Policajci su došli iz hotela „France“, gde su stacionirani od posete predsednika DPS-a Mila Đukanovića Pljevljima 20.avgusta.

- Ovo je strašna situacija. Pokušavaju silom i neviđenom torturom da zaplaše narod i da silom na vlasti zadrže one koje narod neće - kazala nam je odbornica DNP-a u pljevaljskom lokalnom parlamentu Anđela Đuković.

Ona nam je ispričala da su policajci povredili pojedine ljude koja ona lično poznaje a koji nisu učestvovali u incidentu.

- Gurali su i udarali žene, kao da su oni učesnici u tuči. To je sramno. Policajci treba da služe narodu i državi. Policajci ne bi trebalo da budu marionete i špiuni već da štite red - kazala je Đukovićeva uz poziv mladima i svim drugim Pljevljacima da budi pribrani.

Ona je rekla da je u Pljevljima ovim incidentom, kao i mnogim drugim incidentima, gde je policija prekoračila granicu svojih ovlašćenja, narušena ozbiljno bezbednost građana.

- Pljevlja su trenutno okupiran grad i pozivam u prvom redu mlade da ne nasedaju na provakacije - kazala je Đukovićeva.

Iz Uprave policije je saopšteno da su u Pljevljima četiri osobe uhapšene zbog narušavanja javnog reda i mira, a naglašavaju da su u uspostavljanju javnog reda i mira učestvovali su i pripadnici Protivterorističke jedinice. Kako je sapšteno, došlo je do tuče ispred jednog ugostiteljskog objekta zbog koje su uhapšeni Cetinjanin N.Đ. (35) i Pljevljak S.Š. (31), saopšteno je iz Uprave policije.

U tuči su učestvovali i I.M. (30), D.T. (27) iz Pljevalja, D.N. (47) iz Nikšića i P.M. (36) sa Cetinja, a neki su zadobili i povrede.

- Svi su dovedeni u službene prostorije CB Pljevlja, a u uspostavljanju javnog reda i mira učestvovali su i pripadnici Protivterorističke jedinice, saopšteno je iz policije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.