ONI SU TOTALNO PUKLI! Crnogorci kažnjavaju turiste, idu redom i nemilosrdno istresaju ljudima pare iz džepova!
Crnogorci kažnjavaju turiste, Foto: RINA

SVAŠTA

ONI SU TOTALNO PUKLI! Crnogorci kažnjavaju turiste, idu redom i nemilosrdno istresaju ljudima pare iz džepova!

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije

Objavljeno:

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin najavila je pojačane kontrole od vikenda, posebno u ugostiteljskim objektima. Ona je u emisiji „Boje jutra“ rekla da su dosta upozoravali i da sada moraju represivnije da deluju.

„Imamo veći broj gostiju, i broj zaraženih lica, moramo se pridržavati i poštovati mere NKT-a“, istakla je inspektorka Šljivančanin.

Kako kaže Šljivančanin, mere kršenja fizičke distance i nenošenje maski, najviše su zabeležene u Ulcinju, Budvi, Herceg Novom. Odmah posle njih je Podgorica, zatim u Nikšiću i Beranama.

„Kršenje fizičke distance najviše je zabeleženo u ugostiteljskim objektima u kojima je živa muzika. Takođe smo zabeležili nenošenje maski među zaposlenim licima, pa i u kuhinji“, istakla je Šljivančanin.

Kaže da su izdali 55 prekršajnih naloga od 57.050 eura i osam zahtjeva za prekršajni postupak.

„Od 1. maja izvršili smo 2.728 inspekcijskih nadzora, a utvrdili 3221 nepravilnost. Pored kršenja mjera NKT-a, utvrdili smo da veći broj subjekata svoj rad počinje bez odobrenja , i ove godine ih je mnogo veći u odsnosu na prethodne. Četrnaest objekata je zapečaćeno“, istakla je Šljivančanin.

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije.

„Gosti nam se žale da ugostitelji naplaćuju više svoje usluge od onih koje piše u cjenovniku. Apelujem na ugostitelje da svoje cijene koje su u cjenovniku usklade sa cijenama u kasi. Takve subjekte proslijedićemo Poreskoj upravi“, naglasila je Šljivančanin.

Šljivančanin kaže da su takođe primjetili da na crnogorskim kupalištima nema dovoljno spasioca, te najavljuje i kontrolu plovnih vozila i skutera.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.