KAKO VAS VIŠE NE MRZI DA MRZITE DRUGE? Grafiti mržnje ispisani na kućama muslimana i Bošnjaka u Beranama
ILustracija, Foto: Kurir.rs

DOKLE VIŠE

KAKO VAS VIŠE NE MRZI DA MRZITE DRUGE? Grafiti mržnje ispisani na kućama muslimana i Bošnjaka u Beranama

SNP je pozvao Bošnjake i Muslimane da ne nasedaju na te provokacije

Objavljeno: 09.08.2020. 13:27h
  • 1

U beranskim naseljima Hareme, Talum i Obalsko danas su osvanuli grafiti mržnje - na zidovima kuća u tim naseljima u kojima živi muslimansko stanovništvo, pojavili su se portreti četničkog vojvode Pavla Đurišića i vođe četničkog pokreta Draže Mihailovića.

Opštinski odbor SNP-a Berane najoštrije je osudio taj vandalski čin, uz tvrdnju da grafiti dolaze iz DPS kuhinje, prenosi portal CdM.

U saopštenju se ističe da je reč o već oprobanim udbaškim metodama iz mračnih 90-tih, kada su, kako je navedeno,"pod okriljem mraka ostavljali slične poruke kako bi zaplašili naše uvažene komšije Muslimane i Bošnjake zbog ubiranja političkih poena za DPS.

SNP je pozvao Bošnjake i Muslimane da ne nasedaju na te provokacije jer oni sa pravoslavnim stanovništvom nikada nesu imali bilo kakav problem.

SNP je zatražio od tužilaštva da hitno reaguje i pronađe počinioce, s obzirom na to da postoje nadzorne kamere na mestima gde su ispisani sramni grafit.

Odbornica DF u Beranama Jelena Božović takođe smatra da je adresa za grafite beranski DPS.

- Pola godine traju mirne litije u Beranama i niko do sad nije bio provociran niti na bilo koji način ugrožen, to je ono što Milu Đukanoviću remeti sve planove, rekla je Božovićeva.

Bošnjačka stranka najoštrije je osudila nacionalističke poruke upućene muslimanima u Beranama i zatražila adekvatnu reakciju nadležnih organa.

- Grafiti ovakve sadržine nikako ne smiju poremetiti dobre, prijateljske i komšijske odnose koje Bošnjaci gaje sa svojim komšijama drugih vera i nacija, istaknuto je u saopštenju Bošnjačke stranke u Beranama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media