CILJ ZAŠTITA GRAĐANA: Usvojene epidemiološke preporuke za izbore u CG
Usvojene epidemiološke preporuke, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

OBAVEŠTENJE

CILJ ZAŠTITA GRAĐANA: Usvojene epidemiološke preporuke za izbore u CG

Cilj ovih preporuka, kako je saopšteno, je zaštita zdravlja građana, odnosno svih učesnika izbornog procesa

Objavljeno:

Državna izborna komisija Crne Gore usvojila je sinoć preporuke za bezbedno sprovođenje parlamentarnih izbora zakazanih za 30. avgust, koje su pripremili Nacionalno koordinaciono tijelo, Institut za javno zdravlje i DIK.

Preporuke podrazumevaju obaveznu dezinfekciju ruku pre ulaska na biračko mesto i tokom procesa glasanja, obavezno nošenje maske na biračkom mestu, osim prilikom utvrđivanja identiteta birača i držanje propisane fizičke distance pre, tokom i nakon boravka na biračkom mestu u skladu sa opštom preporukom NKT-a o držanju fizičke distance.

Cilj ovih preporuka, kako je saopšteno, je zaštita zdravlja građana, odnosno svih učesnika izbornog procesa, prenose Vijesti.

Preporuke se odnose kako na članove Državne izborne komisije, opštinskih izbornih komisija i biračkih odbora, tako i na birače, državne organe, organe lokalne samouprave, druge organe i organizacije kojisu dužne da pružaju stručnu i tehničku pomoć organima za sprovođenje izbora.

Preporuke se odnose i na predstavnike posmatračkih misija, kao i na sva druga lica koja učestvuju u izbornom procesu i koja se mogu naći na dan izbora na biračkom mestu.

Za predstojeće izbore do sada je prijavljeno devet lista, a DIK treba da potvrdi još izborne liste dve albanske koalicije i Socijalista Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.