MILO ČUPA KOSU OTKAD JE PROČITAO OVU STATISTIKU: Opasno mu se približava KRAJ!
U Podgorici 63 odsto turista manje, Foto: Printscreen

SVE JE OTKAZANO

MILO ČUPA KOSU OTKAD JE PROČITAO OVU STATISTIKU: Opasno mu se približava KRAJ!

Zbog epidemiološke situacije otkazane su brojne manifestacije, pa planirane manifestacije u organizaciji TO Podgorice u prethodnom periodu nisu realizovane iz epidemioloških razloga

Objavljeno:

Za prvih pet meseci ove godine u Podgorici je boravilo 21.168 turista, što je 63 procenta manje u odnosu na isti period prošle godine.

Ostvareno je ukupno 40.102 noćenja, što je 59 procenata manje u odnosu na isti perios lane, izjavila je za Pobjedu Ana Jovanović iz Turističke organizacije Podgorice.

Zbog epidemiološke situacije otkazane su brojne manifestacije, pa planirane manifestacije u organizaciji TO Podgorice u prethodnom periodu nisu realizovane iz epidemioloških razloga i zbog ograničenosti broja posetilaca na otvorenom i u zatvorenim prostorima.

U martu je otkazana manifestacija Dan raštana, a zatim i Dan patišpanja i Dan krapa na Plavnici, rekla je Jovanović.

Uprkos aktuelnoj situaciji, realizovane su neke manifestacije u cilju poboljšanja turizma, kao što je manifestacija Najlepša bašta Podgorice.

Vlasnici apartmana u Podgorici i žale se na veoma slabo poslovanje ove godine.

Jedan od vlasnika kaže da je januar bio na nivou prošlogodišnjeg, a da je od februara sve krenulo nizbrdo i da su april, maj i jun bili bukvalno bez ijednog gosta. U julu je, dodaje on, bilo turista iz Češke i Poljske.

Pojedini vlasnici navode da su smanjili cene i do 50 odsto, ali da je broj gostiju ipak 80 odsto manji nego prošle godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.