CRNOGORCI SAD KUKAJU ZA SRPSKIM TURISTIMA: Neki ugostitelji su već napravili RADIKALAN POTEZ
Budva, Foto: Profimedia

teška situacija

CRNOGORCI SAD KUKAJU ZA SRPSKIM TURISTIMA: Neki ugostitelji su već napravili RADIKALAN POTEZ

Jedan od ugostitelja pokazao je pazar od 27. jula, na kojem stoji iznos od 5.094 evra, a istog dana prošle godine bilo je 20.343 evra

Objavljeno:

Turistički radnici Budve i Petrovca žive od vikenda do vikenda. Nadali su se otvaranju granica, gosti iz Rusije i Srbije bi popravili situaciju, ali, kažu, ništa od toga, piše podgorička Pobjeda.

List navodi da u poslednjih pet dana ima Belorusa, Ukrajinaca, Poljaka i Mađara, ali to je 10 do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Pojedini turistički radnici smatraju da je ova sezona propala i da se već sada treba okrenuti idućoj i pripremiti kvalitetnu ponudu.

Na turoperatore i turističke agencije se više ne mogu osloniti, jer je pitanje koliko će njih opstati. Ponavaljaju da ništa neće biti kao pre i da niko u svetu ne zna šta će biti.

Jedan od ugostitelja pokazao je pazar od 27. jula, na kojem stoji iznos od 5.094 evra, a istog dana prošle godine bilo je 20.343 evra. On navodi da je gostiju 10 do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, vikendom 17 odsto i procjenjuje da je će ova sezona biti 93 odsto lošija od prošle.

Ugostitelji ističu da su se ove godine bazirali na domaću klijentelu i dali dobar popust, više nego 50 odsto, pa imaju nešto domaćih gostiju, uglavnom vikendom, radnim danima manje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.