VOĐA ŠKALJARACA JOVAN VUKOTIĆ POSLE PUŠTANJA IZ PRITVORA PROGOVORIO O UBISTVU: Njegove reči odzvanjaju
Vukotić je pušten iz zatvora, Foto: Facebook

nije mu sve jedno

VOĐA ŠKALJARACA JOVAN VUKOTIĆ POSLE PUŠTANJA IZ PRITVORA PROGOVORIO O UBISTVU: Njegove reči odzvanjaju

Vukotićev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, potvrdila je za Kurir da je odbrana dobila rešenja o obustavi postupka samo dan nakon što je Vukotić pušten iz pritvora.

Objavljeno:

Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, na vest da su protiv njega obustavljeni postupci za pokušaj ubistava "kavčana", poručio da ne može da bude srećan zbog svega što se dogodilo dok je bio u zatvoru

Jovan Vukotić, protiv kog je juče Više tužilaštvo u Podgorici obustavilo postupke koji su se protiv njega vodili zbog pokušaja ubistva supruge vođe kavačkog klana Radoja Zvicera Tamare, kao i dvojice pripadnika tog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića, prema rečima njegovog advokata Zore Dobričanin Nikodinović, ne može da se raduje ovakvoj odluci.

Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, podsetimo, u utorak je pušten iz pritvora u Spužu, u kom je bio od 8. februara, kada je izručen iz Srbije Crnoj Gori.

Teške klevete

- Vukotić, kako mi kaže, ne može ni da se raduje nakon svega što mu se desilo, posebno zbog činjenice da mu je kum Igor Dedović ubijen dok je bio u bekstvu zbog istrage u vezi sa predmetom koji se odnosi na Radonjića i Stupara. Takođe, i kada mu je na kućnom pragu ubijen otac Vesko Vukotić, mnogi mediji su ga mrtvog klevetali, prenoseći neistine da je "pokojni Vesko bio svedok kad mu je sin Jovan pucao na ženu - Tamaru Zvicer", što se takođe dokazalo kao neistina kroz istražni postupak - prenosi Vukotićeve reči advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Kako podseća Kurir za pokušaj ubistva dvojice "kavčana" istragom je bio obuhvaćen i Igor Dedović, koji je u januaru ubijen u Atini. Vukotićev otac Veselin likvidiran je u aprilu prošle godine ispred porodične kuće u Kotoru.

Obustavljene istrage

Nije pokušao da ubije "kavčane"

Vukotićev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, potvrdila je za Kurir da je odbrana dobila rešenja o obustavi postupka samo dan nakon što je Vukotić pušten iz pritvora.

- Više tužilaštvo u Podgorici obustavilo je istragu protiv Jovana Vukotića u predmetu u kom su ga teretili za pokušaj ubistva Stupara i Radonjića, predmeta zbog kog je i ekstradiran iz Srbije i bio u pritvoru u Spužu do 28. jula, a pre toga u ekstradicionom pritvoru u Beogradu. Istraga je takođe obustavljena i u predmetu u kom su mu stavljali na teret pokušaj ubistva Tamare Zvicer - potvrdila je ona za Kurir.

Ona dodaje i da njen klijent iz navedenih razloga, čak ni sada kada je dokazano da nema veze sa pokušajima ubistva za koje ga je crnogorsko tužilaštvo teretilo, ne može ovakvoj odluci da se obraduje.

- Ipak, ona mu znači, jer smo posle dugo vremena i mukotrpne borbe sa raznim podmetanjima i spinovima dokazali da je Jovan Vukotić govorio istinu kad je od početka tvrdio da on nema nikakve veze sa pokušajem ubistva Stupara, Radonjića niti Tamare Zvicer - kaže Dobričanin Nikodinović za Kurir i dodaje: - Svakako, kao advokat i branilac ovih odluka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, smatram ih vrlo značajnim, takoreći istorijskim.

Uhapšen u Turskoj

Jovan Vukotić, podseća Kurir, uhapšen je u turskom letovalištu Antalija 10. septembra 2018. sa makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov. Izručen je Srbiji, u kojoj je osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja ovog pasoša.

Ranjavanje Zvicera

Tamara spasla muža u Ukrajini

Tamara Zvicer, za čiji je pokušaj ubistva u maju 2016. bio osumnjičen Jovan Vukotić, javnosti je postala poznata posle ranjavanja njenog supruga Radoja Zvicera 23. maja u Ukrajini. Ona je tada, kako su preneli ukrajinski mediji, sa pištoljem u ruci istrčala iz zgrade i pucala na napadače na supruga. - Najverovatnije mu je to i spaslo život, jer nisu stigli da mu teško ranjenom priđu i dovrše započeto - otkrili su tada izvori.

Tokom njegovog boravka iza rešetaka trojica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su pokušala da ga otruju cijanidom dok je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.