NOVA ODLUKA U CRNOJ GORI: Ponovo proglašena epidemija na teritoriji cele zemlje
U Crnoj Gori ponovo proglašena epidemija koronavirusa, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

EPIDEMIJA NA TERITORIJI CRNE GORE

NOVA ODLUKA U CRNOJ GORI: Ponovo proglašena epidemija na teritoriji cele zemlje

Kada je reč o pojedinačnim delovima zemlje NKT je za neke donelo ublažavajuće a za druge pooštrene mere, u zavisnosti od epidemiloške situacije

Objavljeno:

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) ponovo je proglasilo epidemiju koronavirusa na teritoriji cele Crne Gore, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopštila je Vlada Crne Gore.

U skladu s tim, od sutra se uvodi više novih privremenih mera, uključujući obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru na celoj teritoriji Crne Gore, a obaveza se odnosi i na decu stariju od sedam godina.

Maske nisu obavezne na plažama i u nacionalnim parkovima, pod uslovom državanja fizičke distance i ranije propisanih mera, prenele su podgoričke Vijesti.

“Okupljanje se ograničava na celoj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. (Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.)”, piše u saopštenju Vlade.

Navodi se i da je zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi produžena do 6. avgusta primena mjera donetih 30. juna, koje se odnose na zabranu rada disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, kao i organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.

Produžena je do 30. jula primena mera donetih 7. jula kojima se zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima i prekida rad prvostepenih socijalno-lekarskih komisija u oblasti socijalne i dečije zaštite u centrima za socijalni rad.

Kada je reč o pojedinačnim delovima zemlje NKT je za neke donelo ublažavajuće a za druge pooštrene mere, u zavisnosti od epidemiloške situacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.