ADA BOJANA SKROZ PRAZNA: Uprkos sniženju cena, rajsko ostrvo još bez turista!
Ada Bojana, Foto: Dragan Kadić

opustelo

ADA BOJANA SKROZ PRAZNA: Uprkos sniženju cena, rajsko ostrvo još bez turista!

Ada je u minulim vremenima imala imidž tihog ribarskog mesta.

Objavljeno:

Najjužniji deo crnogorske obale, Ada Bojana, "rajsko ostrvo", umesto da vrvi od turista, kao što je bilo u ovo vreme decenijama, nezapamćeno "se odmara".

Ovih dana ovde boravi tek 50 gostiju. Nekoliko parova iz Nemačke i uglavnom Podgoričani. Zaposleni u ovom kompleksu kažu da je u julu prethodnih godina bilo puno, i skoro pa je bilo nemoguće dobiti smeštaj od 10. jula do kraja avgusta jer je sve bilo unapred rezervisano. Inače, smeštajni kapaciteti na Adi Bojani mogu da prime oko 500 osoba.

- Ovakvu situaciju, da je Ada Bojana prazna u prvoj deceniji jula, ne pamtimo ni nakon zemljotresa 1979. godine, ni u godini bombardovanja, niti sankcija. Ovo je nezamćeno. Vikendom dođu Podgoričani, ljubitelji Ade iz drugih crnogorskih primorskih gradova, sporadično gosti sa severa, i imamo nešto malo turista iz Nemačke - kažu ovdašnji turistički radnici.

Na Adi gosti mogu da igraju odbojku, mali fudbala, tenis, stoni tenis. Ada je, sa Velikom plažom, dugi niz godina prepoznata u svetu kao raj za surfere i kajt-surfere zbog povoljnih vetrova i tipa obale. Malo je gostiju i u restoranima koji u svojoj ponudi imaju od vrhunskih ribljih specijaliteta, do italijanske kuhinje uz nezaobilazno domaće vino. Međutim, kamp na Adi Bojani je sablasno prazan. Ove godine nisu na raspolaganju ni konji za jahanje, a prazni su i sportski tereni.

Ada je u minulim vremenima imala imidž tihog ribarskog mesta. Neki od meštana vratili su se aktivnostima iz dečačkih dana i s obzirom da nema turista, i ovog leta bave se pecanjem. Jedan od njih je i Đorđe Junković iz Ulcinja.

- Dođem ujutro pre sedam sati. Postavim štapove i čekam da se upeca orada. Ove godine, ne da nema turista, nego mnogo manje ima i ribe - kaže Đorđe, sportski ribolovac.

Snižene cene

Ulazak na Adu Bojanu za automobile ove godine košta pet evra, dve ležaljke i suncobran 10 evra. Iznajmljivanje bungalova na prvoj liniji, sa doručkom za dve osobe, košta 82 evra. Na Adi Bojani trenutno su cene snižene za 20 odsto, pa apartman u trećoj liniji na bazi polupansiona po osobi košta 30 evra, za minimalno tri noćenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.