ZARAŽENI RADNICI HITNE POMOĆI! Saša Stefanović se obratio građanima
Četvoro zaposlenih u izolaciji, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

KORONA U HITNOJ POMOĆI

ZARAŽENI RADNICI HITNE POMOĆI! Saša Stefanović se obratio građanima

Saopštio je da je po preporukama Instituta za javno zdravlje samo za Hitnu pomoć mesečno potrebno 24.000 hirurških maski i 18.000 pari rukavica

Objavljeno:

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović saopštio je da je četvoro zaposlenih iz te zdravstvene ustanove u izolaciji, napominjući da tokom prvog talasa epidemije niko od radnika nije bio kovid pozitivan.

Kad su počeli prvi slučajevi korona virusa, kaže Stefanović, nijedan tim Hitne medicinske pomoći nije otišao kod pacijenta bez kompletne medicinske opreme.

"Desilo se velikom pažnjom zaposlenih, ali i brigom države, da nijedan zaposleni nije bio pozitivan. U ovom drugom talasu, gde je ogroman broj obolelih, imamo četvoro u izolaciji, nijedan iz kontakta profesionlalnog nije oboleo i to je velika stvar", rekao je Stefanović za Televiziju Crne Gore.

Saopštio je da je po preporukama Instituta za javno zdravlje samo za Hitnu pomoć mesečno potrebno 24.000 hirurških maski i 18.000 pari rukavica.

"Mi svake nedelje dobijamo potrebne količine da bi zaštitili medicinsko osoblje i pacijente", rekao je Stefanović.

On kaže da je u poslednja četiri dana u Podgorici, u proseku, pregledano u ambulanti oko 130 pacijenata, a u toku 24 sata ima od 35 do 50 kućnih poseta u Podgorici.

"To je dosta poziva. Mnogo je bolje da ljudima damo savet telefonom i da odemo u kućnu posetu ako je opravdana, nego da ljudi iz samoizolacija dolaze sami i tako krše mere Nacionalnog koordinacionog tela ", istakao je Stefanović.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.