BOREL SPUSTIO CRNOGORCE: Samo vi nastavite sa REFORMAMA...
Borel: Crna Gora da nastavi sa reformama, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

VAŽNO

BOREL SPUSTIO CRNOGORCE: Samo vi nastavite sa REFORMAMA...

Borel i Marković su razgovarali i o posledicama Kovida-19 po Crnu Goru i o snažnoj međusobnoj solidarnosti EU i Crne Gore

Objavljeno:

Visoki predstavnik EU Žozep Borel istakao je važnost da Crna Gora nastavi sa radom na reformama nakon što je otvorila poslednje pregovaračko poglavlje, što predstavlja "važnu prekretnicu", saopšteno je danas u Briselu.

Borel je na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem u ponedeljak pozdravio "važnu prekretnicu koju je Crna Gora postigla otvaranjem poslednjeg pregovaračkog poglavlja 30. juna i naglasio važnost da Crna Gora nastavi da pokazuje konkretne rezultate angažovanja u reformama".

U razgovoru je, kako se dodaje, "naglašen značaj nastavka zajedničkog rada u ključnim bezbednosnim oblastima kao što su borba protiv terorizma i suzbijanje hibridnih pretnji".

Borel i Marković su razgovarali o putu Crne Gore ka EU i političkoj situaciji u zemlji uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 30. avgust.

Govoreći o procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana, Borel je istakao da dobrosusedski odnosi, koordinacija i saradnja unutar regiona ostaju suštinski element procesa proširenja i ohrabrio Crnu Goru da nastavi sa pozitivnom ulogom u tom pogledu.

Borel i Marković su razgovarali i o posledicama Kovida-19 po Crnu Goru i o snažnoj međusobnoj solidarnosti EU i Crne Gore od izbijanja pandemije.

"EU jeste i ostaće najveći i najpouzdaniji partner za region Zapadnog Balkana u rešavanju neposrednih, dugoročnih i strukturnih posledica pandemije Kovid-19", navodi se u saopštenju nakon Borelovog sastanka sa crnogorskim premijerom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.