POZNATO JE KOJI STRANCI NAJVIŠE KUPUJU NEKRETNINE U CG: Za Ruse smo znali, ali ovaj podatak je sve iznenadio!
Tokom prošle godine stranci su u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrednosti 169,99 miliona evra, Foto: Profimedia

tržište

POZNATO JE KOJI STRANCI NAJVIŠE KUPUJU NEKRETNINE U CG: Za Ruse smo znali, ali ovaj podatak je sve iznenadio!

Među najvećim kupcima nekretnina, koji su trgovali preko deset miliona evra nalaze se državljani članica NATO

Objavljeno:

Tokom prošle godine stranci su u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrednosti 169,99 miliona evra, što je za 12,6 miliona manje nego godinu dana ranije, a najveći kupci su Rusi, Srbi i Turci, pokazali su danas objavljeni podaci Centralne banke.

Državljani Ruske Federacije su lani trgovali nekretnina za gotovo 39 miliona evra, što je na istom nivou kao godinu ranije, a odmah iza njih su državljani Srbije koji su za kupovinu nepokretnosti prošle godine utrošili 16,6 miliona evra ili 2,1 milion više nego 2018. godine, čime su sa drugog mesta svrgnuli Turke, koji su tokom prošle godine trgovali nekretnina za 12,7 miliona, prenosi podgorički portal CdM.

Među najvećim kupcima nekretnina, koji su trgovali preko deset miliona evra nalaze se državljani članica NATO - Amerikanci sa potrošenih 10,7 miliona evra i Nemci, koji su trgovali za 10 miliona evra.

Među većim trgovcima nekretnina u Crnoj Gori su Švajcarci, ali podatak o njihovoj trgovini je proglašen tajnom.

Prošle godine stanovnici Kosova su se pojavili kao značajni kupci nekretnina u Crnoj Gori budući da su trgovali za 4,39 miliona evra, a milion više od građana južne srpske Pokrajine uložili su Mađari koji su za nekretnine potrošili 5,15 miliona eura.

Građanima Albanije su sve interesantnije nekretnine u Crnoj Gori, pa su za te svrhe izdvojili gotovo dva miliona evra, dok su Austrijanci kupili za 2,7 miliona, a Česi za 2,8 miliona evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.